Scandal în curtea Bisericii: Traficant de droguri în haină preoțească

1086
4
Scandal în curtea Bisericii: Traficant de droguri în haină preoțească - preot-1360348200.jpg
Gabriel Bucică, preotul de la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Con-stanța, a fost arestat pentru 29 de zile. 

Acesta este acuzat că a livrat, pe parcursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanța și care ajungeau la Marius Buga, de 30 de ani, liderul unei rețele de comercializare a unor astfel de substanțe. Ulterior, alte persoane din același grup se ocupau de distribuirea etno-botanicelor, contracost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, inclusiv liceeni.

Preotul Gabriel Bucică, de 32 de ani, născut în județul Vaslui, locuiește cu chirie în municipiul Constanța, deși pe actul de identitate scrie că locuiește în comuna Cumpăna. Preotul s-a mutat în urmă cu aproximativ două luni într-un apartament cu două camere, situat în zona Casei de Cultură.

Din spusele vecinilor, Gabriel Bucică locuiește cu soția și cei doi copii ai săi, însă nu sunt prea sociabili și nici nu salută.

"Nu ne salută niciodată și nici nu pare un om modest. Se fălește. Are un Mercedes E Class negru, pe care îl parchează hai hui, mereu blochează toată parcarea, deși e de puțin timp aici și ar trebui să se înțeleagă cu noi", spun vecinii.

"Noi ne-am dat seama că este vorba despre el pentru că i-am văzut poza la televizor și apoi am făcut legătura. Acum ceva timp a venit o mașină în parcare, tot un Mercedes negru, identic cu al preotului și s-a dat jos un bărbat înalt, cu chelie, foarte dubios. Acesta a parcat paralel cu mașina preotului, a descărcat niște pachete la preot în portbagaj, după care s-au salutat și au plecat", adaugă vecinii.

Arhiepiscopia Tomisului a hotărât, vineri dimineață, suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică Gabriel, preotul suspectat că ar fi făcut trafic cu etnobotanice.

"Această decizie vine în urma acuzațiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc, precum și a reținerii acestuia. În funcție de derularea anchetei și de dovedirea implicării sale în aceste ilegalități de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfințitoare a Bisericii și trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituțiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav", este punctul de vedere al Arhiepiscopiei Tomisului.

Întrebați ce au de gând să facă pentru preîntâmpinarea acestor situații, dat fiind faptul că într-o săptămână, trei slujitori ai Domnului au fost implicați în diverse scandaluri, reprezentanții Arhiepiscopei Tomisului au răspuns: "La nivelul Arhiepiscopiei Tomisului s-a luat decizia ca în următoarele conferințe lunare organizate la nivel de protoierii să se dezbată aspecte legate de comportamentul și disciplina clericilor."

Comentează știrea

baciu
9 februarie 2013
Coada de sub sutana

Multe lichele in jurul Tomitanului, multe, multe lichele. Se pare ca e serparie mare acolo...

adevar graieste
9 februarie 2013
biserica un mare srl

bucica, asta cu un nume predestinat bulangiilor din puscarii a carat racla cu moaste la boboteaza pe care o pupau toate babele cred ca le dadea si un spice ca sa le mearga postul si rugaciunea

martor
10 februarie 2013
ce e ecolo!!!

In jurul lui tedosie sunt si puscariasi. se bat intre ei pentru prosoape si pentru banii de dupa slujba.se incaiera pana la bataie pentru avantaje de tot felul. o rusine .toate in Casa Domnului si cu straie cantate in slujbe. focar de infectie morala, asta e ce a facut teodosie din Arhiepiscopia Tomisului.

caritate
10 februarie 2013
popica

moralitatea , corectitudinea, bunul simt nu sunt valori pt. multi preoti ,profesori, medici , controlori , vanzatori... de aceea nu e bine sa generalizam, totusi Teodosie a intrat in folclor ca spagar si afacerist veros... Cine ii controleaza pe preoti, cine ii judeca,ce instante morale are BOR, fiindca de Dumnezeu nu se tem ,ci il pomenesc doar in predicile lor lalaioase...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3515 secunde