Percheziții la Galați în cazul escrocheriilor prin metoda "Accidentul"

212
Percheziții la Galați în cazul escrocheriilor prin metoda

Articole recomandate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați și cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au efectuat un număr de 20 de percheziții domiciliare precum și ale unor camere de deținere din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, potrivit Agerpres.

Acțiunea desfășurată a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, prevăzute art. 215 al. 1, 2 și 5 Cod penal.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că modul de operare al grupului infracțional organizat consta în contactarea telefonică a mai multor părți vătămate, de către o parte din membrii grupării, aflați în stare de deținere în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, sub pretextul ca au câștigat premii importante sau că o rudă apropiată a suferit un accident de circulație.

Părților vătămate li se solicita fie plata impozitului, pentru a putea ridica premiul câștigat, fie remiterea unor sume de bani în vederea ajutării rudei aflate în dificultate.

Sumele de bani achitate de părțile vătămate erau apoi ridicate de către alți membri ai grupării și remise liderilor grupului infracțional organizat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a 10 inculpați.

Acțiunea s-a desfășurat și cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Tecuci și Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8631 secunde