PERCHEZIȚII la infractori IT. Un fotbalist și un arbitru de fotbal printre cei reținuți

206
PERCHEZIȚII la infractori IT. Un fotbalist și un arbitru de fotbal printre cei reținuți - perchezitii136879291613800143161-1430117999.jpg

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au reținut, în această dimineață, 13 persoane, după reținerea altor 13 suspecți, în dosarul privind săvârșirea unor infracțiuni informatice, prin care s-a produs un prejudiciu de 15 milioane de dolari.

Cele 13 persoane reținute pentru 24 de ore vor fi duse la Tribunalul București, iar procurorii vor cere emiterea unor mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele acestor suspecți.

Între cei 13 reținuți se numără, potrivit unor surse, și fotbalistul de la FC Otopeni, Bogdan Ghiceanu. În același dosar mai sunt implicați, potrivit acelorași surse, arbitrul de fotbal Ionuț Chiriac și luptătorul K1, Marius Ioan Curtas - acesta din urmă este martor. Luptătorul K1 are calitatea de martor în acest caz, au precizat sursele citate.

Reamintim că, duminică, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 42 de percheziții domiciliare în București și în cinci județe, Bîrlad, Bacău, Pitești, Galați și Constanța, pentru destructurarea unei grupări infracționale de criminalitate informatică, care ar fi cauzat un prejudiciu de 15 milioane de USD. Au fost ridicate două kilograme de aur în lingouri, tablouri, 16 laptopuri și 150.000 de euro, iar 25 de persoane au fost conduse la audieri.


Din cercetări a reieșit că, membrii grupării ar fi efectuat retrageri frauduloase de numerar ( peste 34.000 de perațiuni ), în 24 de state , respectiv S.U.A., Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare totală de 15.000.000 de USD.

Aceștia ar fi utilizat clone ale unui card emis de o bancă din Muscat, Oman, precum si alte clone din Puerto Rico.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5041 secunde