Pericolul lumii moderne: furtul de identitate!

514
1
Pericolul lumii moderne: furtul de identitate! - fondfurtuldeidentitate-1411496660.jpg

Articole de la același autor

Cât de bine vă protejați datele de identitate? Statisticile arată că, și în țara noastră, furtul de identitate are o incidență în creștere, procurorilor fiindu-le sesizate zeci de mii de cazuri în ultimii ani. 


Furtul de identitate este un tip de fraudă și poate fi comis prin numeroase metode, după cum au subliniat reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România. Mai ales că, în ziua de astăzi, informațiile per-sonale sunt disponibile atât în mediul online, cât și în baza de date a instituțiilor publice, ce nu sunt foarte bine păzite în toate cazurile. 


"Mulți dintre noi au o multitudine de informații cu caracter personal, dispo-nibile imediat, cum sunt cardurile din portofelul nostru, e-mail, înregistrări publice, informații salvate în computere sau postate pe site-urile de social networking. Furtul de identitate se poate întâmpla cu ușurință și rapid. Lăsând informațiile personale disponibile, escrocii vor avea acces la aceste informații. De exemplu, escrocii vor plăti oameni să scotocească prin gropi de gunoi și să fure scrisori pentru a colecta informații cu caracter personal. Sau pot să creeze planuri elaborate și viclene pentru a păcăli oamenii în vederea obținerii datelor personale", au explicat reprezentanții organizației menționate. 


În prezent, oamenii legii au identificat mai multe tipuri de furturi de identitate: utilizarea identității unei alte persoane în scopul comiterii unei fraude financiare, furtul de identitate pentru utilizarea în scop medical (obținerea tratamentului în numele altei persoane), furtul identității copiilor, în scopul obținerii de beneficii în numele lor. 


Mii de sesizări transmise procurorilor 
În ultimii ani, numărul furturilor de identitate a fost în creștere în țara noastră. "Un studiu realizat anul acesta a relevat faptul că, în perioada 2007 - 2013, au fost înregistrate, la nivelul par-chetelor din întreaga țară, peste 14.000 de cauze având ca obiect infracțiuni privind identitate, din care aproximativ 5.100 au fost soluționate, adică doar 36% din total. Statisticile dovedesc o incidență crescută a furtului de identitate, asociată cu mărirea costurilor, directe și indirecte, plătite de societate și de victime", au precizat reprezentanții asociației. În consecință, ieri, asociația a lansat spre dezbatere publică o strategie națională pentru prevenirea furtului de identitate. Printre altele, membrii asociației solicită autorităților înăsprirea și actualizarea legislației penale, pentru a ține pasul cu noutățile infracționale. 


"Un element important îl constituie actualizarea legislației cu privire la mediul online, care înregistrează o serie de particularități, ca și obținerea con-simțământului neechivoc al utilizatorilor la crearea de cont, «dreptul de a fi uitat» al acestora, servicii de cloud computing, portabilitatea datelor etc.", se precizează în proiectul ce urmează să fie transmis autorităților. Mai mult, reprezentanții organismului intenționează să realizeze "o bază de date unică la nivel național, cu informații despre tipurile de furt de identitate, cazurile de la nivel național, atacatorii cunoscuți, procedurile folosite și metodele de contracarare a furtului de identitate", urmând ca baza de date să fie interconectată cu cele ale instituțiilor internaționale. 


Comentează știrea

marketglory
24 septembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5554 secunde