Persoane în spital după un botez, altele după un parastas! Ce au descoperit anchetatorii

232
Persoane în spital după un botez, altele după un parastas! Ce au descoperit anchetatorii - p187-1689153963.jpg
Mâncarea servită la două evenimente organizate duminică în localităţi rurale din judeţul Bistriţa-Năsăud, în urma cărora 25 de persoane s-au ales cu toxiinfecţii alimentare, a fost pregătită şi livrată de acelaşi restaurant din municipiul Bistriţa, a cărui funcţionare a fost oprită temporar în urma controalelor efectuate de Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), potrivit Agerpres.


Informaţia a fost confirmată miercuri, pentru AGERPRES, de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.


În cursul zilelor de luni şi marţi, 17 persoane, dintre care zece copii, care au participat duminică, 9 iulie, la un botez organizat la căminul cultural din Ragla, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar marţi seara a fost nevoie de intervenţia echipajelor medicale pentru alte opt persoane, care au participat, tot duminică, la o înmormântare în localitatea Susenii Bârgăului.


"La spital au ajuns opt persoane, doi copii şi restul adulţi. Nu s-a internat nimeni, toţi au primit tratament, au fost evaluaţi şi sunt acasă. Înmormântarea a avut loc tot duminică şi cu aceeaşi firmă", a declarat Anca Andriţoiu.


La fel ca în cazul de la Ragla, evenimentul de la Susenii Bârgăului a fost organizat în căminul cultural, în ambele situaţii neexistând autorizaţii pentru ca aceste cămine să găzduiască evenimente de servire a mesei.


Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, a transmis, miercuri, că Unitatea de Primiri Urgenţe este asaltată în aceste zile de cazuri de toxiinfecţie alimentară, pe lângă cele de la Ragla şi Susenii Bârgăului fiind înregistrat şi cel al unei familii din cartierul Sigmir al municipiului Bistriţa, care duminică ar fi participat la un parastas în localitate.


Inspectorii DSVSA au revenit, miercuri dimineaţă, la sediul restaurantului din Bistriţa implicat în aceste cazuri, pentru a recolta noi probe şi a dispune măsurile ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5824 secunde