Peste 30% dintre șoferii de tir refuză să plece în cursă

258
Peste 30% dintre șoferii de tir refuză să plece în cursă - dddd-1584106498.jpg

Articole recomandate

Peste 30% dintre șoferii care sunt înregistrați cu carte de muncă la companiile de transport internațional de marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocați în Ungaria, Slovenia sau Serbia, a declarat, vineri, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, potrivit Agerpres. "Avem un deficit de peste 30% de șoferi, astăzi, pentru camioanele pentru care sunt contracte. (...). 30% dintre șoferii care sunt înregistrați cu carte de muncă la companiile de transport internațional marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocați în Ungaria, Slovenia sau Serbia, mai nou", a spus ministrul.

Bode a menționat că la Ministerul Transporturilor fost constituită o celulă de criză pentru a rezolva problema șoferilor care vin cu marfă din Uniunea Europeană. "Avem blocaj în Slovenia, pe Ungaria. Discutăm cu cei de la MAE să creăm un culoar unic european cu toate statele membre, că, altfel, blochează o țară, mâine blochează granițele cealaltă țară. Noi trebuie să funcționăm cu transportul de marfă în România. (...). Dacă oprim transportul de marfă, mergeți degeaba la magazin. Noi trebuie să facem tot posibilul și, în Hotărârea nr. 7, articolul 6 al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, am spus că sunt exceptate toate camioanele peste 3,5 tone", a declarat demnitarul.

Lucian Bode susține că "nu s-a înțeles de către cei de la DSP" acest lucru. "Am luat decizia să transmitem către toate punctele vamale o procedură foarte clară pentru transportatorii de marfă. Și anume: vin în punctul de trecere al frontierei, sunt testați, un test rapid. Iese negativ, pleacă mai departe, este pozitiv, urmează procedurile, plecând mai departe, ajunge la destinație, își realizează testul, așteaptă primirea rezultatului. Este negativ, își vede de job mai departe", a explicat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5187 secunde