Peste 33 de tone deşeuri din plastic, oprite la graniță

199
Peste 33 de tone deşeuri din plastic, oprite la graniță - xdeseuri-1642683013.jpg

Articole de la același autor

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 33 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

În cursul zile de miercuri, 19 ianuarie, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 33.257 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde