Deputatul constănţean Bogdan Bola, demers pentru eliminarea deşeurilor din România

393
Deputatul constănţean Bogdan Bola, demers pentru eliminarea deşeurilor din România - fondbolagunoaie2-1640028237.jpg
În ultima vreme tot mai multe deşeuri ajung în România după ce străinii scapă foarte uşor de ele şi de cele mai multe ori aceştia nu dau socoteală. Prin acest lucru gradul de poluare creşte semnificativ în ţara noastră, iar politicienii din România trebuie să ia măsuri.

Unul dintre parlamentarii care nu au putut să stea cu mâinile în sân vizavi de acest subiect este deputatul constănţean Bogdan Bola, cel care a depus o iniţiativă legislativă în Parlament, prin care a solicitat Ministerului Mediului reducerea numărului punctelor de trecere a frontierei pentru deşeuri.

„Pe data de 7 decembrie, am depus o inițiativă legislativă în Parlament, prin care solicitam Ministerului Mediului, printre altele, reducerea numărului punctelor de trecere a frontierei pentru deșeuri de la 77 la 15.

Pe data de 9 decembrie, Ministerul Mediului anunță că va adopta o Hotărâre de Guvern pentru limitarea acestor puncte de trecere a frontierei. Pe data de 17 decembrie, Guvernul adoptă o Hotărâre privind aceste puncte prin aplicarea Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului nr 1013/2006 privind transferul de deșeuri. Hai că e bine, au trecut doar 15 ani de când puteam să blocăm mult mai bine transferul ilegal de deșeuri și statul a dormit în bocanci. Și sigur că da, e doar o coincidență că Ministerul Mediului a ieșit la doar două zile după ce am făcut publică inițiativa noastră de a spune STOP intrării necontrolate a deșeurilor în România. O întâmplare fericită și atât”, a transmis deputatul Bogdan Bola printr-o postare pe pagina sa personală de Facebook.

Acesta a mai precizat că îşi doreşte ca Ministerul Mediului să nu blocheze iniţiativa legislativă depusă de el şi astfel să fie luată cea mai bună decizie pentru România în acest sens.

„Oricât de mult mă bucur că, în sfârșit, ministerul a făcut ce promitea de ani de zile (domnul ministru Tanczos Barna spunea asta încă de la prima sa investitură ca ministru), am o singură teamă. Inițiativa depusă de mine în Parlament, înainte să sară ministerul ca ars, nu cuprindea doar măsura reducerii punctelor de frontieră, ci un pachet de proiecte prin care să reducem la maximum intrarea deșeurilor în țară și să înăsprim măsurile luate împotriva celor care încalcă legislația de mediu.

Sper ca Ministerul Mediului, chiar dacă a decis adoptarea prevederii cu cele 15 puncte de trecere a frontierei, să nu blocheze pe viitor această inițiativă, pe motiv că s-a făcut deja. Acest lucru s-a mai întâmplat în trecut. Mă aștept să susțină aceste demersuri care, așa cum s-a văzut săptămâna trecută, sunt mai mult decât necesare. Este important, orice ar fi, să mergem înainte cu proiectele bune pentru mediu, de care beneficiază toți românii și să le implementăm urgent”, a explicat Bola.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4731 secunde