Concurs Pictorul Sabin Bălașa internat în stare gravă la Spitalul Clinic "Sf. Maria" din București

323

Articole recomandate

Pictorul Sabin Bălașa se află în stare gravă în clinica de chirurgie generală a Spitalului Clinic "Sf. Maria" din București și suferă de cancer generalizat și paraplegie, după ce medicii constănțeni i-au extirpat luna trecută o tumoare pulmonară de 30 de centimetri, anunță instituția medicală.
Bălașa a fost internat la spitalul bucureștean marțea trecută, cu diagnosticul "neoplasm cu punct de plecare pleuro-pulmonar cu multiple determinări secundare; paraplegie", anunță într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al spitalului, Cătălin Pivniceru.
Diagnosticul a fost comunicat la dorința expresă a pictorului care este perfect lucid.
Bălașa a fost operat, la începutul lunii februarie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru extirparea unei tumori.
Potrivit medicilor, pictorul a ajuns, la recomandarea unui cunoscut chirurg, la spitalul din Constanța, după ce a fost consultat de specialiști din București, China și Franța, care au refuzat să efectueze intervenția chirurgicală deoarece era prea riscantă.
Sabin Bălașa, în vârstă de 75 de ani, a fost operat de o echipă de medici de la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară, intervenție care a fost realizată de prof. dr. Mircea Pătruț.
Medicul declara că intervenția chirurgicală, care a durat patru ore, a constat în extragerea unei formațiuni gigant cu dimensiunea 30 de centimetri, care se afla prinsă de trei coaste, iar riscul a fost destul de mare pentru că putea afecta vasele și nervii intercostali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9047 secunde