Plângerile constănțenilor cu conturile golite prin bancomatele din Bulgaria nu părăsesc teritoriul României

448
Magistrații de la Tribunalul Con-stanța au respins cererile formulate de procurori în vederea sesizării autorităților din Bulgaria vizavi de plângerile a cinci constănțeni care acuză că le-au fost fost golite conturile folosindu-se bancomatele din Bulgaria.
Judecătorii au constatat că procurorii nu ar fi îndeplinit condiția esențială cerută de Codul de procedură penală în astfel de cazuri, respectiv începerea urmăririi penale împotriva vreunei persoane, chiar și "in rem". Astfel că solicitările cu pricina au fost respinse ca fiind inadmisibile.
Prin urmare, "ancheta a fost preluată de polițiștii din cadrul IPJ Constanța, care vor face cercetări pentru a-i depista pe autori", ne-a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Adina Florea.
Amintim că, vineri, pe rolul Tribunalului Constanța au ajuns cinci cereri ale procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța privind transferul de procedură în materie penală și transferul exercitării urmăririi penale în Republica Bulgaria cu privire la cinci sesizări ale unor cetățeni din Constanța pentru fapte care s-ar fi petrecut pe teritoriul țării vecine.
Este vorba de cinci persoane care au depus plângeri la Inspec-toratul de Poliție al Județului Constanța în care au reclamat că, pe parcursul anului 2009, din conturile lor ar fi fost retrase sume diferite de bani. În momentul în care s-au efectuat verificările, s-a descoperit că extragerile de bani s-au efectuat de la bancomate situate pe teritoriul Bulgariei, iar asta în condițiile în care persoanele respective nu călcaseră pe teritoriul acestei țări.
Pentru că faptele au fost comise pe teritoriul țării vecine, procurorii constănțeni au solicitat ca cele cinci plângeri să fie trimise spre cercetare autorităților de acolo în vederea depistării autorilor. În urma soluției date de judecători, ancheta va fi continuată de polițiștii din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7103 secunde