Canicula face victime în rândul bătrânilor

3233
Canicula face victime în rândul bătrânilor - 9b48bc0354c5477f2baf720f96cd2e43.jpg

Articole de la același autor

Căldura înăbușitoare care a pus stăpânire pe România de câteva săptămâni continuă să facă victime. Astfel, în intervalul vineri, 13 august - luni, 16 august, în cea mai mare unitate spitalicească din județul nostru și-au pierdut viața cinci persoane, care fuseseră internate cu simptom febril. Două persoane s-au stins din viață în cursul zilei de sâmbătă (după cum prezentam în ediția de ieri a cotidianului nostru), iar celelalte trei, în intervalul duminică, 15 august - luni, 16 august.
Potrivit cadrelor medicale, este vorba de persoane în etate - o femeie de 85 de ani, un bărbat de 86 de ani, unul de 91 de ani și un altul de 55 de ani. Cea de-a cincea victimă, un bărbat care era internat în spital de o săptămână, a ajuns la Urgență în cursul zilei de duminică, 8 august, în stare gravă, dar eforturile medicilor de a-i salva viața au fost fără succes.
Cadrele medicale au arătat că respectivii pacienți aveau, pe lângă simptom febril, și alte afecțiuni asociate, astfel că nu se va putea spune cu certitudine dacă temperaturile ridicate au dus la deces decât după efectuarea necropsiilor. Cu siguranță însă, au atras atenția medicii, căldura este un factor care agravează starea bolile.
De aceea doctorii atrag atenția, încă o dată, în special persoanelor vârstnice și bolnavilor cronici, să nu iasă în oraș în intervalul orar 11,00 și 18,00, iar dacă o fac să aibă grijă să-și acopere capul cu pălărie sau umbrelă, să se hidrateze (consumul a 2 - 2,5 litri de lichide pe zi devine obligatoriu în aceste zile), să mănânce multe fructe și legume, să-și ia tratamentul conform recomandărilor medicilor curanți și să evite băuturile alcoolice și cafeaua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 August 2010
Stire din Social : Uciși de caniculă
Pagina a fost generata in 1.7989 secunde