Uciși de caniculă

3188
Uciși de caniculă - 787e362e1a3a99a500a4fd1498367920.jpg
Șapte oameni au murit, în ultimele zile, după ce au avut de suferit din cauza căldurii - patru dintre ei nu aveau alte afecțiuni asociate, cauza cea mai probabilă fiind canicula, iar ceilalți trei erau bolnavi cronici.

Numărul persoanelor care au avut de suferit din cauza temperaturilor caniculare a crescut alarmant în ultimele zile. Dr. Constantin Dina, director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, ne-a declarat că în perioada 6 - 9 august au ajuns la spital 14 persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 73 de ani. Ultima victimă a caniculei a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe ieri dimineață, fiind internată în Secția de Terapie Intensivă. Dintre aceștia, 11 au fost internați în Spitalul Județean, doi în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, iar unul tratat la domiciliu.
Toți pacienții prezentau febră ridicată și o stare de sănătate generală alterată. Șapte dintre ei nu au supraviețuit însă - trei dintre ei erau deja bolnavi, au arătat medicii, iar căldura le-a alterat starea de sănătate. Ceilalți patru nu erau cunoscuți cu alte afecțiuni asociate, după cum a precizat și dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al spitalului. "S-au înregistrat patru decese care au ridicat suspiciuni cu privire la cauza decesului și s-a dispus, conform legii, preluarea lor de către Serviciul de Medicină Legală Constanța. Celelalte decese înregistrate la SCJU s-au datorat condițiilor patologice preexistente, respectiv afecțiuni cardiace, neurologice și oncologice", a arătat reprezentantul spitalului.

Li s-a făcut rău la locul de muncă
Doi dintre pacienții răpuși de căldura excesivă erau în timpul serviciului când li s-a făcut rău. Este vorba, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă, de Gheorghe Vasile, de 38 de ani, care lucra ca dulgher la lucrările de construcții de pe Autostrada Constanța - București. El se afla, vineri, în jurul orei 15,00, în zona localității Ciocârlia, și lucra la cofrarea unui canal, când i s-a făcut rău. Colegii au chemat o ambulanță care l-a transportat la spital, dar sâmbătă dimineață, în jurul orei 6,00, bărbatul s-a stins din viață.
Cea de-a doua victimă este Ioan Vădrăgan, de 39 de ani, care lucra ca ajutor de bucătar la restaurantul "Cetate" din stațiunea Mamaia. Sâmbătă, în jurul orei 15,30, bărbatului i s-a făcut rău și a fost transportat la spital. A decedat în cursul nopții. În ambele situații inspectorii de muncă au demarat anchete pentru a stabili în ce condiții lucrau cei doi.
Totodată, printre cei răpuși este și un pacient de 37 de ani, găsit într-o stație de autobuz, doborât de căldură, și unul de 31 de ani, care a căzut pe stradă.
DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili în ce împrejurări au survenit decesele, anchetă în care se va ține cont și de rezultatul autopsiilor realizate victimelor.

Sfaturi pentru zilele toride
Medicii vă sfătuiesc să evitați expunerea la soare în aceste zile toride și să luați câteva măsuri de protecție: consumați cât mai multe lichide, între 2 și 2,5 litri pe zi, de preferință apă sau ceaiuri fără zahăr. Nu beți cafea sau alte produse care conțin cafeină, băuturi alcoolice. Nu faceți abuz de medicamente și nu fumați. Evitați carnea și produsele bogate în proteine animale, în favoarea fructelor și legumelor. Nu ieșiți în oraș la orele prânzului, iar dacă o faceți, acoperiți-vă capul cu pălărie sau umbrelă, îmbrăcați haine lejere, deschise la culoare. Bolnavii cronici - care suferă cu inima, de astm bronșic sau de tulburări psihice - copii și bătrâni trebuie să evite cu orice preț căldura și să-și petreacă ziua în camere ventilate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde