Un sfert din angajații Spitalului Județean Constanța vor fi trimiși în șomaj

4145
Un sfert din angajații Spitalului Județean Constanța vor fi trimiși în șomaj - 38b65e39dbba7f1cee249cb1c9ff6305.jpg
Preluarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța de către Consiliul Județean Constanța presupune o reorganizare amplă a unității spitalicești. Deși conducerea instituției lucrează încă la aceste modificări, Consiliul Județean Constanța și-a anunțat deja intenția de a disponibiliza un sfert din salariații spitalului. Măsura ar trebui să reducă cheltuielile cu salariile.

"Peste 82% din bugetul unității, adică aproximativ 62 de miliarde de lei vechi, se duce pe salarii. Mai rămân foarte puțini bani pentru medicamente și materiale sanitare. Vom fi obligați să dăm oameni afară, pentru ca personalul care rămâne să aibă măcar un salariu de bun simț. Nu putem spune despre câte persoane este vorba. Însă este de preferat să reducem numărul angajaților cu 25% decât să reducem toate salariile cu 25 de procente", a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir.

Astăzi se constituie Consiliul de Administrație
În ședința de astăzi a Consiliului Județean va fi votată componența Consiliului de Administrație a spitalului. Conform legii, acesta va fi format din cinci persoane. Prima propunere a venit din partea Universității "Ovidius" Constanța, în persoana decanului Facultății de Medicină, Petru Bordei, iar cea de-a doua din partea Direcției Județene de Sănătate Publică, în persoana directorului Constantin Dina. Astăzi președintele CJC, Nicușor Constantinescu va propune o persoană, iar consilierii județeni încă două persoane. Managerul unității, Dan Căpățână, rămâne pe post până la organizarea concursului, el anunțându-și deja intenția de a se înscrie în competiție.

O singură secție de obstetrică-ginecologie
În ceea ce privește reorganizarea instituției, una dintre măsuri este aceea de comasare a secțiilor. "Conform noilor normative ale Ministerului Sănătății, putem avea un medic la 15 paturi, pe când înainte era un me-dic la 10 paturi. Așa încât vor reduce acolo unde se poate. De exemplu, în prezent, avem două secții de obstetrică-ginecologie. Ele se pot comasa și deveni una singură, cu un singur șef", a precizat Dan Căpățână.
Afirmația sa este întărită de vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, care spune că "din cele 44 de secții actuale, pe noua schemă, nu cred că vor mai fi 20".

Peste 450 de oameni sunt în pericol de disponibilizare
Spitalul Clinic Județean Constanța are, la această oră, peste 1.870 de salariați. Peste 450 dintre aceștia ar putea rămâne, începând cu data de 1 august 2010, fără un loc de muncă.
Soluția disponibilizărilor nu li se pare cea mai bună angajaților, care spun că ar fi preferat să li se taie 25% din salarii decât să fie dați afară. "Nu mi se pare normal să dai atâția oameni afară. Și ei cum mai fac act medical? Poate ar fi trebuit să îi întrebe și pe oameni dacă vor să fie trimiși în șomaj sau să li se taie salariile. Sigur mulți ar fi preferat să rămână cu un loc de muncă. Pentru că le e teamă că nu vor mai găsi unde să se mai angajeze", a declarat, pentru "Cuget Liber", unul dintre salariații SCJU.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.338 secunde