Dezinsecția generală a limitat accesul în Spitalul Județean

633
Dezinsecția generală a limitat accesul în Spitalul Județean - ab28a67c637101abd994329b9bf494e8.jpg
În Spitalul Județean Constanța este efectuată, zilele acestea, o acțiune amplă de deratizare și dezinsecție. Ieri, încă de la primele ore ale dimineții, echipele firmei Paflora au deratizat subsolul unității sanitare, apoi, echipate cu recipiente cu soluții și dispozitive speciale, au început dezinsecția.

Primele vizate au fost Unitatea de Primiri Urgențe și Pediatrie Urgențe, acțiunea continuând apoi în întreg spitalul. Potrivit reprezentanților spitalului, în cursul zilei de ieri a fost realizată dezinsecția în Spitalul Județean, accesul pe secții fiind limitat - în acest sens au fost lipite afișe la toate intrările. Astăzi, acțiunea continuă în secțiile exterioare, respectiv în Secția de Psihiatrie Palazu Mare, Secția de Dermato-venerologie, Clinica de Chirurgie Buco-maxilo-facială și Medicală III.
Ultima acțiune de dezinsecție a fost realizată în decembrie 2009 și ar fi trebuit să fie repetată mai devreme, după cum a arătat și dr. Dan Căpățână, managerul spitalului. "Procedura este realizată de aceeași firmă care a câștigat licitația și anul trecut. Ultima dezinsecție a fost realizată la sfârșitul lui 2009, iar la recomandarea firmei ar fi trebuit să o reluăm mai devreme, acum o lună sau două, dar nu au fost bani", a afirmat reprezentantul unității. De altfel, angajații firmei de deratizare au afirmat că, în mod ideal, pentru ca dezinsecția să aibă rezultatele scontate, trebuie repetată la 21 de zile, până la dispariția gândacilor. "Sunt gândaci din cauza resturilor de mâncare, iar țânțari din cauza umezelii de la subsolul spitalului, dar și a infrastructurii", au arătat angajații firmei de dezinsecție. De altfel, conducerea spitalului a impus, de ieri, ca rudele pacienților să nu mai intre în unitate cu mâncare adusă de acasă.
Pentru că substanțele folosite, pe bază de gel, sunt fără miros și nu dăunează sănătății, nu a fost necesară evacuarea pacienților din saloane. Pentru băi, holuri și restul încăperilor unde nu sunt cazați pacienții a fost utilizată o soluție lichidă, mai puternică.
Potrivit angajaților, gelul insecticid utilizat atrage gândacii, care după ce îl ingeră, se contaminează unul pe altul, prin schimbul de hrană. Conducerea spitalului a arătat că operațiunea de igienizare va fi repetată după câteva luni, la indicațiile specialiștilor, astfel încât bolnavii să nu mai aibă de suferit din cauza insectelor și rozătoarelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2777 secunde