La Spitalul Județean Constanța

Pacienții nu mai au voie cu mâncare de acasă

746
Pacienții nu mai au voie cu mâncare de acasă - 49d9bbd25e45d554d29c86eeba06dc2b.jpg
Începând de astăzi, conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța va interzice aparținătorilor pacienților să le mai aducă mâncare de acasă. În felul acesta, speră să scape de gândacii care mișună prin saloane.
"Facem un apel către toți aparținătorii să înțeleagă că, prin externalizarea serviciului de bucătărie, hrana bolnavilor corespunde, atât cantitativ, cât și calitativ, afecțiunilor de care suferă. Pacienții noștri primesc hrană adecvată, în funcție de diagnosticul fiecăruia. Dieta este stabilită de medic și este aprobată de nutriționiști", a declarat managerul SCJU, Dan Căpățână.
Potrivit acestuia, măsura este luată atât pentru binele pacientului, care astfel se va hrăni numai cu alimentele indicate de medicul său, cât și pentru păstrarea curățeniei. "Bolnavii internați la noi nu au unde să depoziteze mâncarea care li se aduce de acasă. Dacă aducem în continuu și o lăsăm prin dulapuri, pe unde putem, nu o să rezolvăm niciodată problema cu gândacii, nu scăpăm nici de miros, nici de mizerie", a adăugat managerul.
Începând de ieri au fost lipite anunțuri prin spital, prin care aparținătorii sunt informați de noua măsură. "Prin Hotărâre de Comitet director putem interzice accesul cu mâncare și chiar să-i controlăm pe vizitatori în sacoșe. Așa este peste tot în străinătate. Dacă vreodată vă va da cineva voie să intrați cu punga cu mâncare în vreun spital din Viena să veniți să-mi spuneți", a explicat Dan Căpățână.
Pacienții internați în cursul zilei de ieri, la secția Diabet, aveau în meniu, la micul dejun - ceai, brânză de vaci, margarină, la gustarea de la ora 10 - lapte, friptură de pui, mere, iar la prânz - borș de spanac, piept de pui cu orez, salată de varză, iar la cină - ficăței la cuptor cu garnitură. Meniul este afișat pe fiecare secție, iar persoanele nemulțumite de mâncare se pot adresa conducerii unității spitalicești. Pacienții care refuză să se supună acestei măsuri pot fi chiar externați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde