Legea ANI a fost adoptată de Camera Deputaților

2618
Legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost adoptată ieri în Camera Deputaților, în sesiune extraordinară, cu 204 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" și două abțineri. La momentul votului, deputații social-democrați părăsiseră deja sala de plen.
La finalul ședinței, președintele Ca-merei Deputaților, Roberta Anastase, a mulțumit reprezentanților PDL și celor ai PNL pentru prezență și pentru vot. La lucrările din Cameră a participat, de asemenea, premierul Emil Boc.
Reamintim că pe data de 20 iulie președintele Traian Băsescu a decis convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru discutarea legii ANI.

Deputații PSD, criticați de IPP
Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică dur gestul parlamentarilor social-democrați de a nu participa, ieri, la dezbaterea Legii ANI din plenul Camerei Deputaților.
IPP explică astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, că "decizia PSD de a nu-și exprima votul pe varianta dezbătută de Comisia juridică, de disciplină și imunități este un act lipsit de responsabilitate politică, întrucât toți parlamentarii și partidele din care aceștia provin se fac prin aceste atitudini responsabili pentru sancțiunile și criticile de la nivel european primite de către România odată cu publicarea celui mai recent Raport al Comisiei Europene privind justiția".
Totodată, IPP reamintește deputaților PSD că, potrivit Regulamentului de funcționare și organizare al Camerei Deputaților, Secțiunea a 5-a, Procedura de vot, "opțiunea de a semna lista de prezență, dar de a nu participa la vot, NU EXISTĂ".
"În fața acestei situații, facem un apel către președintele partidului parlamentar PSD, Victor Ponta, respectiv către liderului grupului parlamentar din Camera Deputaților, Viorel Hrebenciuc, să explice public motivul acestui gest și să își exprime poziția cu privire la Legea ANI, așa cum a fost ea dezbătută în Comisia juridică din Camera Deputaților", mai menționează IPP în comunicatul semnat de Adrian Moraru, directorul adjunct al instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3553 secunde