Podul de la Cernavodă, închis pentru un an. Vezi aici rutele ocolitoare

2486
Podul de la Cernavodă, închis pentru un an. Vezi aici rutele ocolitoare - 6610f7d14eb637f134f14713b1c85043.jpg
Faptul că, așa cum a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, circulația rutieră pe DN22C, în zona podului de la Cernavodă, la Km 1+978, va fi întreruptă timp de un an din cauza lucrărilor de execuție din zonă, are cu siguranță repercusiuni în ceea ce privește traficul greu și traficul ușor spre și dinspre județul Con-stanța.
În aceste condiții, pentru a evita ambuteiajele din trafic, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a recomandat șoferilor următoarele rute ocolitoare pentru traficul greu: București - DN2 - Urziceni - DN2A - Giurgeni - Constanța; București - A2 - Drajna - DN21 - Slobozia - DN2A - Giurgeni - Constanța; București - Fetești - Gura Ialomiței - Constanța. În ceea ce privește traficul ușor, polițiștii recomandă ruta București - A2 - DJ223C - Cernavodă - DN22C - Constanța.
În altă ordine de idei, SC Arcada Company SA a semnat un contract cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). În aceste condiții, societății private i-a revenit îndatorirea de a se ocupa de consolidarea și reabilitarea podului de la Cernavodă. Din cele trei firme care s-au duelat pentru a obține contractul cu CNADNR, cea care a ieșit învingătoare a fost SC Arcada Company SA. În ceea ce privește valoarea contractului, acesta a fost de 9.488.877,21 euro, prețul neincluzând taxa pe valoare adăugată (TVA).
Scopul acestui contract îl reprezintă tocmai reabilitarea și consolidarea podului pe o lungime de 566 de metri, precum și a viaductelor de peste canalul navigabil Cernavodă și a Drumului Național 22C. Mai mult decât atât, este vizată și înlocuirea ansamblului grinzilor din beton și amplasarea unor sisteme rutiere.
Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0187 secunde