Dogaru nu îl contrazice pe Dascălu

Poliția Rutieră, o rană deschisă ce trebuie acoperită

436
Poliția Rutieră, o rană deschisă ce trebuie acoperită - 240a51f4b921c7f7f6be204a89e0f876.jpg
La nivelul Poliției Rutiere Constanța, există mari probleme în ceea ce privește gestionarea atribuțiilor care revin conducerii instituției de la malul mării. Secretarul de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu, este de părere că lipsa de fermitate și de eficiență în domeniul rutier au dus la rezultatele negative pe care, din păcate, le-a contabilizat la recentul bilanț.
În cifre, față de anul anterior, în anul 2010 a fost înregistrată, pe raza județului Constanța, o creștere cu 11% a accidentelor rutiere. Acest lucru s-a datorat, în primul rând, creșterii numărului accidentelor ușoare, care s-a cifrat la 16%. În ceea ce privește numărul accidentelor rutiere grave, aici totuși s-au înregistrat scăderi semnificative, mai exact cu 9%. Scăderi s-au înregistrat și în ceea ce privește numărul persoanelor decedate, cu 12%, precum și la numărul persoanelor rănite grav, cu 6%. În fine, numărul persoanelor rănite ușor a scăzut cu 12%. Chestorul Ioan Dascălu consideră că doar hazardul a făcut ca să nu se înregistreze un număr mai mare de morți pe șoselele constănțene, în condițiile în care indicele accidentelor rutiere, per ansamblu, a crescut considerabil.
I-am solicitat un punct de vedere comisarului Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța, iar acesta ne-a declarat: "Nu pot să îl contrazic pe domnul secretar de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu, mai ales că datele sunt prezentate de noi, și nu am nici calitatea de a face acest lucru. Într-adevăr, la Constanța, numărul accidentelor rutiere în 2010 a fost mai mare decât în 2009. Este o rană pe care va trebui să o închidem în 2011".
Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1624 secunde