Polițiștii audiați ca martori în procesul a doi carderi mai mult încurcă ițele decât să le descurce

1398
Unui alt polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța i-a venit rândul, ieri, să fie audiat de magistrații din cadrul Tribunalului Constanța, în dosarul în care Răzvan Alexandru Neagu și prietenul său, Marius Lucian Lisandru, sunt acuzați că au falsificat carduri bancare și au scos bani din conturile unor persoane. Este vorba de Marin Beca, unul dintre ofițeri care, în 2006, lucra la Poliția din Eforie și care a participat la încercarea de a-i prinde pe doi tineri care extrăgeau bani dintr-un bancomat din Eforie Sud folosind carduri false, presupuși ca fiind cei care au și fost trimiși în judecată și amintiți mai sus.
Polițistul a declarat în fața judecătorilor că a participat la respectiva acțiune, alături de șeful Poliției din Eforie și mai mulți colegi. Numai că, ajungând în zona indicată, cei doi suspecți au urcat într-un autoturism de culoare închisă, cu geamuri fumurii, plecând în trombă, cu un coleg de-ai lui agățat de una din portiere. Chiar dacă tinerii au fost urmăriți, ei au fost pierduți în zona Lazu – Agigea.
Așa cum s-a constatat și la termenul de judecată anterior, când a fost audiat un alt polițist, nici Marin Beca nu și-a adus aminte de semnalmentele suspecților, deși în declarația dată la Parchet susține cu totul altceva. "Declarația dată la procuror a fost influențată de colegul meu" - a spus polițistul, încercând să o "dreagă" în fața instanței, astfel încât să nu compromită în totalitate ancheta procurorilor și probele pe baza cărora cei doi tineri au fost trimiși în judecată.
Problema este că, cel puțin până în prezent, polițiștii audiați nu au făcut decât să paseze de la unul la altul responsabilitatea identificării suspecților.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 decem-brie, când, printre alți martori, va fi audiat și un alt polițist, Nelu Vână.
Potrivit anchetatorilor, la data de 13 ianuarie 2006, Răzvan Alexandru Neagu și prietenul său, Marius Lucian Lisandru, ar fi falsificat un card și ar fi scos suma de 14,5 milioane de lei vechi dintr-un bancomat Raiffeissen, din Eforie Sud. Anchetatorii spun că cei doi "carderi" au dat spargerea și au demarat în trombă la bordul unui autoturism marca Mercedes de culoare neagră, rulând pe șosea cu 180 km la oră. Polițiștii din Eforie au fost sesizați de un trecător anonim despre o posibilă spargere la bancomat, așa că oamenii legii au pornit în urmărirea carderilor, însă pe drum, Neagu și Lisandru au aruncat banii pe geamul mașinii și polițiștii s-au oprit să îi recupereze, în detrimentul prinderii lor.
După o lună de la comiterea faptei, cei doi au fost identificați după înregistrarea de pe camerele de supraveghere ale băncii, declarațiile martorilor și polițiștilor, suspecții fiind ulterior arestați. La scurt timp însă, judecătorii au decis eliberarea lui Neagu și Lisandru și judecarea lor în libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.48 secunde