Polițiștii constănțeni, ample controale la centrele de colectare fier vechi

187

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au participat la o amplă acțiune internațională care s-a desfășurat în Europa și Statele Unite ale Americii. Scopul acțiunii RAIL ACTION DAY 24 - BLUE a fost siguranța transporturilor feroviare și s-a acționat pentru prevenirea furturilor de componente din infrastructura feroviară, din sistemul energetic național, din rețele de telecomunicații și din sistemul de îmbunătățiri funciare.


De asemenea, oamenii legii au acționat și pentru identificarea societăților comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase și neferoase care nu respectă legislația în domeniu.


Întreaga activitate s-a desfășurat sub egida RAILPOL - Organizația profesională a polițiilor transporturi feroviare din Europa. Peste 6.000 de polițiști au controlat 2.382 de centre de colectare a materialelor reciclabile, au verificat 252 de trenuri și 228 de stații de cale ferată. 


Ofițerii de la Constanța au depistat în trafic un autotren în care au descoperit 4.540 de kilograme de componente CFR , respectiv plăcuțe prindere șină și tirfoane. 


"În urma verificărilor s-a stabilit că, deșeurile feroase, transportate pentru un agent economic din Constanța, ar proveni de la un pod aflat în reabilitare. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tăinuire la furt", au precizat polițiștii. 


În numai două zile, în urma întregii acțiuni, polițiștii au recuperat 58 de tone de metale care fuseseră furate, au dat 7.300 de sancțiuni contravenționale și cercetează 354 de persoane pentru diferite infracțiuni. 


Totodată, au fost recuperate 58.439 de kg de metale, dintre care 418 kilograme de cupru. Polițiștii rutieri au acționat pentru siguranța transporturilor efectuate pe drumurile publice și au constatat 7.206 de contravenții, au reținut 244 de permise de conducere și au retras 223 de certificate de înmatriculare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Băgat după gratii pentru furt de fier
Pagina a fost generata in 1.0647 secunde