Polițiștii constănțeni, la datorie chiar și de 1 Mai

382
Polițiștii constănțeni, la datorie chiar și de 1 Mai - 37b44f571a4697022bab0f733e150fb7.jpg
Pe 1 Mai, toată lumea sărbă-torește Ziua Internațională a Muncii, petrecere care durează până târziu în noapte sau, de ce nu, chiar până a doua zi. Cu această ocazie, vor avea loc diverse manifestări culturale și artistice la care va participa un public numeros.
În zilele de 1 și 2 mai, mai bine de 300 de polițiști vor avea grijă ca lucrurile să nu scape de sub control, mai ales în trafic. Oamenii legii se vor afla în apropierea barurilor, cluburilor și a restaurantelor din stațiunile de pe malul Mării Negre, pentru a preveni și combate violența. Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor vor controla agenții economici care vând produse alimentare la serbările câmpenești, în piețe și târguri.
Pentru prevenirea unor riscuri, care pot afecta traficul rutier, cât și pentru siguranța acestuia, Serviciul Poliției Rutiere Constanța va spori efectivele polițiștilor aflați în teren, în vederea evitării pro-ducerii oricăror evenimente deosebite, precum și pentru intervenția operativă în situația producerii acestora. Astfel, principalele obiective ale polițiștilor rutieri vor fi siguranța traficului rutier și diminuarea riscului în trafic, radarele fiind prezente permanent pe toate arterele principale din municipiul Constanța și din județ.
Polițiștii vor interzice oprirea și staționarea în zonele aglomerate, vor dirija traficul pentru evitarea ambuteiajelor și, nu în ultimul rând, vor supravegherea circulația pietonală, în scopul evitării accidentelor de cir-culație.

Țineți cont de recomandările polițiștilor!
Oamenii legii recomandă conducătorilor auto, în cazul în care șofează în aglomerație, să păstreze întotdeauna liber centrul intersecției și să nu blo-cheze calea de rulare a mijloacelor de transport. De asemenea, aceștia sunt sfătuiți să nu staționeze în locuri interzise (stații de autobuz, treceri de pietoni, în paralel cu alte autovehicule parcate) și să circule cu viteză redusă în interiorul și exteriorul locali-tăților și a zonelor de agrement.
Polițiștii rutieri recomandă pietonilor să traverseze numai pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, după coborârea din mijloacele de transport în comun să nu traverseze strada prin fața sau spatele acestora, ci doar după plecarea din stație a acestora și prin locurile special amenajate.
Motocicliștilor, polițiștii le recomandă să conducă aproape de marginea din dreapta a drumului, să folosească permanent luminile de întâlnire, să poarte permanent echipament de protecție omologat (cască, genunchiere, cotiere, etc.), să își asigure permanent un spațiu suficient de frânare, fără a trece printre mașini, ci comportându-se ca niște conducători auto distincți.

Atenție la incendii!
Cei mai mulți aleg să petreacă ziua de 1 Mai la iarbă verde. Pentru asta, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" recomandă celor care doresc să se relaxeze la un grătar în aer liber să pregătească focul pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate și cât mai îndepărtate de vegetație.
Totodată, copiii nu trebuie lăsați să se joace cu focul, iar flăcările trebuie supravegheate în permanență. Potrivit specialiștilor ISU, până și o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcția focului, îndreptând flăcările spre vegetație.
Aceștia mai spun că resturile lăsate în urmă (mâncare, ambalaje, sticle de plastic) pot contribui la propagarea incendiilor în pădure.
O ultimă recomandare făcută de reprezentanții ISU este aceea că, atunci când plecați din pă-dure, stingeți cu apă sau pământ focul/cărbunii încinși.

Ordine și disciplină în minivacanța de 1 Mai
Zilele acestea, mai exact, de astăzi și până pe 2 Mai, la Constanța, se vor desfășura o serie de activități cultural-sportive, de la care jandarmii vor fi nelipsiți, ei asigurând, ca de fiecare dată, ordinea publică.
Astăzi, jandarmii sunt prezenți la meciurile de volei CSV 2004 Tomis Constanța - Știința Bacău (fete) și CVM Tomis Constanța - Dinamo București (băieți).
Totodată, în perioada 29 aprilie - 1 mai, sunt organizate spectacole în stațiunea Mamaia, Vama Veche și serbări câm-penești în mai multe localități din județ.
Ținând cont de faptul că aceste manifestări publice implică, conform organizatorilor, prezența a aproximativ 6.000 de persoane), Inspectoratul de Jandarmi Constanța recomandă publicului spectator să țină cont de indicațiile organizatorilor de evenimente și de cele ale forțelor de ordine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Eveniment : Bricul "Mircea" se întoarce acasă
Pagina a fost generata in 2.5345 secunde