Polițiștii constănțeni previn delincvența juvenilă

463
Vineri, oamenii legii au desfășurat o activitate în scopul prevenirii delincvenței juvenile la Școala Generală " Ferdinand".
Cu ocazia acestei întâlniri, copiilor le-a fost explicată noțiunea de "delincvență juvenilă", au fost informați cu privire la prevederile legale în ceea ce privește răspunderea minorului și au primit recomandări pentru a evita implicarea lor în diverse infracțiuni.
Din nefericire, mulți minori devin victime ale unor persoane care îi îndeamnă să comită infracțiuni sub pretextul că nu pot fi pedepsiți datorită vârstei.
Polițiștii i-au sfătuit să evite împrejurările care i-ar putea aduce în situația de a comite un act antisocial, să își aleagă cu grijă prietenii, să fie ei înșiși, fără a încerca să-l impresioneze pe liderul găștii, să nu riposteze la agresivitate verbală și să evite agresivitatea fizică.
Totodată, copiii au fost sfătuiți să își petreacă timpul liber în mod plăcut, să practice un sport, să evite compania prietenilor, despre care știu că au un comportament neadecvat în societate și să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.
O atenție deosebită a fost acordată consumului de alcool, droguri și plante etnobotanice, întrucât tinerii asociază din ce în ce mai des aceste substanțe cu noi modalități de distracție, devenind, fără să-și dea seama, dependenți. Deși mulți dintre noi consideră că "mie nu mi se poate întâmpla", totuși trebuie să ne amintim că drogul nu alege. Oricine poate deveni dependent. Nimeni nu încearcă drogurile, gândindu-se că va ajunge dependent, iar momentul în care realizezi că totuși ești dependent, poate fi prea târziu. Abia atunci îți dai seama câte ai pierdut: sănătate, familie, prieteni, loc de muncă, bani și poate chiar libertatea.
În acest scop, au fost distribuite materiale informative cu caracter preventiv și s-a discutat deschis cu elevii despre efectele consumului de droguri și plante etnobotanice, tipurile acestora și simptomele prin care aceștia își pot da seama dacă o persoană este sau nu consumatoare de droguri, oferindu-se recomandari preventive.
Activitatea s-a desfășurat sub forma unor discuții interactive cu elevii, aceștia fiind invitați să-și exprime părerea cu privire la aspectele abordate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8735 secunde