Polițiștii de frontieră au descoperit trei mașini furate, în valoare de 35.000 euro

389
Polițiștii de frontieră constănțeni au desfășurat, luni, o acțiune pe linia combaterii traficului cu mașini furate pe raza județului, în urma căreia au depistat trei autoturisme sustrase din străinătate, în valoare totală de aproximativ 35.000 euro.
Astfel, în jurul orei 14,30, a fost oprit în trafic în localitatea Valul lui Traian, un autoturism "Mercedes-Benz", înmatriculat în Italia, condus de Marian Cojocaru, în vârstă de 30 ani, din Constanța, în valoare aproximativă de 10.000 euro. În urma verificărilor în baza de date a Interpol a reieșit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia, din luna iulie 2009.
La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu știa că autoturismul este furat și că l-ar fi cumpărat de pe piața auto din Constanța, de la o persoană căreia i-a plătit în avans suma da 2.000 euro.
Polițiștii de frontieră au mai oprit un alt autoturism, marca BMW, în valoare de 15.000 euro, care figura ca fiind furat din Franța din luna decembrie 2008. Șoferul, Costel Micu, de 24 de ani, din Bârlad, a declarat că a împrumutat mașina de la o cunoștință.
Tot luni, în jurul orei 21, a fost oprit în trafic Constantin Florescu, de 25 de ani, din Ploiești, care conducea un autoturism Alfa Romeo în valoare aproximativă de 10.000 euro.
S-a constatat că acesta era înmatriculat în Italia, pe numele unui cetățean italian, fapt ce a trezit suspiciuni cu privire la proveniența mașinii și a determinat aprofundarea cercetărilor. În urma verificărilor în baza de date a Interpol a reieșit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia, din luna iulie 2009.
Autoturismele, în valoare de aproximativ 35.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul IJPF Constanța, până la finalizarea cercetărilor, iar celor trei conducători auto le-au fost întocmite dosare penale pentru complicitate la furt calificat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6145 secunde