Polițiștii de frontieră au salvat un grup de copii care se aflau în largul mării cu ambarcațiunile

783
Polițiștii de frontieră au salvat un grup de copii care se aflau în largul mării cu ambarcațiunile - ee7b293e486f3334d7e758ffc822d40e.jpg
Polițiștii de frontieră din Constanța au salvat un grup de copii care desfășura un antrenament de yachting pe Marea Neagră și se afla în pericol din cauza vremii care se înrăutățise brusc, cu vânt puternic și valuri mari.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, comisarul șef Adrian Titus Burcea, joi după-amiază, opt copii, elevi la Școala nr. 27 din Constanța, membri ai Yacht Club Român, au ieșit pe mare cu șapte ambarcațiuni - șase tip Optimist, iar cea de-a șaptea tip Cadet, pentru un antrenament de yachting în zona Periboina - Gura Portiței.
Cei opt copii erau însoțiți și de profesorul de sport de la club, Dumitru Micu. La un moment dat, vremea a început brusc să se înrăutățească, astfel că securitatea ambarcațiunilor și a copiilor era în pericol. În acel moment, profesorul a solicitat sprijinul polițiștilor de frontieră constănțeni, care au intervenit cu o șalupă de intervenție rapidă și i-au recuperat pe copii și pe profesorul lor, care au fost duși în siguranță la mal. Ulterior, șalupa Poliției de Frontieră a remorcat și cele șapte ambarcațiuni care au fost ancorate la Periboina.
Tot joi, în cursul serii, polițiștii de frontieră constănțeni au fost solicitați să intervină în ajutorul echipajului unei ambarcațiuni care rămăsese în derivă, în zona Pescărie Mamaia, din cauza unei pene de combustibil. În zonă a fost trimisă o șalupă a Poliției de Frontieră Constanța, iar ambarcațiunea respectivă a fost remorcată pentru a reveni în siguranță în Portul Turistic Tomis.
Oamenii legii atrag atenția persoanelor care-și vor petrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanță mare de țărm și să nu utilizeze mijloace neadecvate, în special când vremea este nefavorabilă.
De asemenea, ei recomandă ca în situații de urgență pe mare, să solicite sprijinul Poliției de Frontieră, apelând numerele 112 sau 021.9590.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde