Polițiștii de frontieră constănțeni "curăță" Marea Mediterană de emigranți sirieni

299
1
Polițiștii de frontieră constănțeni

Articole de la același autor

r De două luni, de când este în misiune în apele teritoriale ale Italiei, echipajul navei "Ștefan cel Mare", cea mai mare navă a Gărzii de Coastă din Constanța, a salvat aproape 300 de emigranți sirieni.

Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare", din cadrul Gărzii de Coastă, se află de aproape două luni în misiune în apele teritoriale italiene, unde participă la Operațiu-nea Maritimă Comună AENEAS 2013, coordonată de Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării la Frontierele Externe ale Sta-telor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX). Iar polițiștii de frontieră constănțeni au dovedit că știu să-și facă bine treaba și "curăță" apele teritoriale ale Italiei de emigranți: până în prezent, au depistat trei ambarcațiuni, pe care se aflau aproape 300 de emigranți sirieni. Ultima "captură" a fost făcută luni, 2 septembrie.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, nava "Ștefan cel Mare" se afla în misiune de patrulare în Marea Mediterană, ocazie cu care a detectat și interceptat un pescador. O șalupă a fost trimisă pentru a identifica ambarcațiunea, care s-a dovedit a fi un pescador de mici dimensiuni, din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu persoane și care plutea în derivă. La bord au fost găsite 93 de persoane: 28 bărbați, 19 femei și 46 minori. Ei au declarat că sunt sirieni și intenționau să ajungă în spațiul Schengen.

Emigranții au fost aduși la bordul navei constănțene - reprezentanții Gărzii de Coastă au subliniat că pe timpul îmbarcării emigranților la bordul MAI 1105, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât și pe timpul debarcării, nu au fost probleme, activitățile desfășurându-se în siguranță atât pentru emigranți, cât și pentru echipaj -, iar ulterior au fost transportați în Italia, unde li s-a oferit cazare și asistență medicală.

Reamintim că, în cursul lunii august, echipajul constănțean a mai depistat două ambarcațiuni, cu 194 de emigranți sirieni la bord. 

Comentează știrea

radu
4 septembrie 2013
prostie

Cum folosi cuvantul "curata" atunci cand vorbesti de o misiune umanitara? Denota prost gust si cinism. Puteai da stirea seaca sau puteai gasi alt titlu bomba, dar corect, daca tineai neaparat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde