Polițiștii își caută noi colegi printre tinerii din Constanța. Cum te poți alătura echipei

30457

Articole de la același autor

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța stau la dispoziția publicului interesat, în City Park Mall, pentru a oferi informații referitoare la admiterea în școlile de agenți de poliție, dar și pentru a răspunde la curiozitățile ce privesc meseria de polițist.

Această activitate de conștientizare a fost organizată în contextul în care astăzi, 14 mai, este ultima zi în care persoanele care au promovat examenul de Bacalaureat se pot înscrie la cele două unități de învățământ postliceale ale Poliției Române.

În total sunt 1.640 de locuri, 1.340 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, respectiv 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.



Cererile de înscriere pot fi depuse pe parcursul acestei zile, online, la adresele de e-mail ale unității de recrutare aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române. Ulterior, dosarele de recrutare vor putea fi depuse până la data de 21 mai.

Prima evaluare este cea psihologică, care se desfășoară potrivit planificării întocmite împreună cu structurile ce au atribuții de recrutare.

Probele fizice vor fi susținute în perioada 25 -31 mai, evaluarea cunoștințelor este organizată în data de 15 iunie, iar examinarea medicală va fi realizată în perioada 19 iunie – 12 iulie.

Bibliografia pentru evaluarea cunoștințelor se poate găsi pe paginile web ale unităților de învățământ specificate.

Mai multe detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor sunt notate pe site-ul mai.gov.ro, la secțiunea „Carieră”, dar le puteți afla și de la polițiștii care stau la dispoziția publicului, în City Park Mall, din municipiul Constanța.

Principalele criterii pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili meseriei de polițist sunt: să cunoască limba română în scris și vorbit; să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic; să aibă cel puțin 18 ani împliniți; să nu aibă antecedente penale cu excepția situației când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni și să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.





Deficitul de personal de la nivelul IPJ Constanța

În ultimii ani, toate instituțiile care aparțin de Ministerul Apărării Naționale (MApN) se confruntă cu un deficit impresionant de personal, dar și de candidați la liceele și academiile de profil.

La rândul lor, inspectoratele de poliție, printre care și IPJ Constanța, au multe posturi rămase vacante. Doar la nivel local este nevoie de peste 100 de noi angajați în posturi de agenți și de ofițeri de poliție.


Astfel, cei care au o înclinație spre această meserie, dar care încă nu îndrăznesc să acționeze sunt așteptați de polițiștii din Constanța în City Park Mall pentru a le răspunde la toate întrebările din această speță și pentru a-i încuraja să evolueze pe plan profesional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2489 secunde