Polițiștii l-au lansat pe Luis Calificatu, prototipul hoțului modern!

251
Polițiștii l-au lansat pe Luis Calificatu, prototipul hoțului modern! - catalogfurturi-1591381479.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au lansat o campanie de prevenire prin care doresc să atragă atenția asupra riscurilor la care ne expunem de fiecare dată când publicăm pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare sau căi de acces în locuințe. Campania este intitulată sugestiv "Catalogul de furturi" și se concentrează în jurul unui personaj fictiv, Luis Calificatu, care întruchipează, de fapt, prototipul infractorului care urmărește pozele utilizatorilor de pe rețelele de socializare. Mesajul acestuia este unul grăitor: "Cele mai bune lucruri nu se cumpără, se iau…".

"Pentru a ilustra modul în care operează infractorii, a fost creat un personaj fictiv numit Luis Calificatu, care a urmărit zeci de utilizatori de social media, printre care și opt influenceri, și le-a transformat pozele personale într-un catalog cu obiecte de vânzare. Astfel, acesta a preluat pozele și le-a repostat pe profilul său de Instagram, cu date modificate: cu fețele ascunse și obiectele de valoare semnalizate, prin descrieri și prețuri de vânzare la negru. Campania a fost lansată joi, 7 mai 2020, în perioada de izolare în care utilizatorii publicau mai multe poze din locuințele lor decât de obicei. Utilizatorii de Instagram au putut vedea comentarii suspecte lăsate de personajul Luis Calificatu la pozele influencerilor. Cei care au fost curioși să afle cine este au putut vedea pe profilul său un întreg catalog cu poze preluate și modificate, cu obiecte ale altor utilizatori puse la vânzare alături de promisiunea "disponibil în curând".

După o serie de reacții de indignare stârnite pe Instagram, campania a dezvăluit mesajul Poliției Române: «Ce e postat e filat. Ai grijă ce dai din casă!»", au transmis reprezentanții Poliției Române.

Oamenii legii atrag atenția că, pentru a evita să ajungeți victime hoților din locuințe, trebuie să evitați să faceți publice pe rețelele de socializare fotografii cu obiecte de valoare din casă; de asemenea, conturile trebuie să fie inaccesibile persoanelor necunoscute, iar plecările de acasă nu trebuie făcute publice pe internet.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5912 secunde