Polițiștii români vor patrula și pe litoralul bulgăresc

3596

Articole de la același autor

Polițiștii români și cei bulgari vor organiza, începând cu 1 iulie, acțiuni comune atât pe litoralul românesc, cât și pe cel bulgar, pentru siguranța cetățenilor.
Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, prezent la o acțiune în capitala Bulgariei. Oficialii prezenți la întâlniri au precizat că polițiștii români și bulgari vor întreprinde acțiuni comune în diverse domenii operative, inclusiv în asigurarea ordinii publice în stațiunile de pe litoral.
De partea cealaltă, ministrul de Interne bulgar, Tsvetan Tsvetanov, a spus că așteaptă misiunea polițiștilor români în Bulgaria, din această vară, al cărui scop este garantarea siguranței cetățenilor români de pe litoralul bulgar. Potrivit acestuia, numărul turiștilor a crescut cu 10% după creșterea numărului de polițiști în stațiunile bulgare.
Ministrul bulgar a mai cerut și mărirea numărului de polițiști rutieri, mai ales în intersecția "Petolachkata" de pe șoseaua Sofia - Bourgas, cunoscută pentru numeroasele accidente de circulație.
Aproximativ un milion de români și-au petrecut, în 2009, vacanța în Bulgaria, fiind cel mai mare grup de turiști străini în această țară. Oficialii bulgari se așteaptă la un număr și mai mare de turiști români în acest an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde