Polițiștii și militarii, la loc comanda. Guvernul a retras ordonanța privind salarizarea bugetarilor

9984
Polițiștii și militarii, la loc comanda. Guvernul a retras ordonanța privind salarizarea bugetarilor - militarisipolitisti-1460566961.jpg

Articole recomandate

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anunțat, ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

"Nu vom continua cu acest proiect de ordonanță de urgență. (...) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem", a precizat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că au fost înțelese presiunile și interesul public pentru acest proiect de OUG, iar de joi vor fi reluate discuțiile cu sindicaliștii.

"Am înțeles îngrijorările partenerilor sociali, vom discuta cu aceștia începând de mâine", a spus Suciu, precizând că vor fi căutate "soluții mulțumitoare" pentru aceștia, dar în limita deficitului bugetar.

Suciu a mai declarat că proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajați din sistemul bugetar.

"În niciun caz, niciun salariu în plată nu ar fi scăzut. (...) Există o prevedere în ordonanță care spune foarte clar că, în cazul în care salariul din grilă ar fi fost mai mic decât cel în plată, inclusiv pentru persoanele nou intrate în sistem, (...) se va face plata în instituția respectivă pe baza salariului deja aflat în plată. (...) Am înțeles însă îngrijorările sindicale nu neapărat legate de scăderea salariilor - asta a fost o interpretare forțată cu care nu suntem neapărat de acord. Îngrijorările legate de grila în sine care pe anumite niveluri reper și clase salariale era mai redusă decât grila din legea din 2010 și în contextul în care ordonanța ar fi fost respinsă ar fi fost riscul unui vid legislativ", a explicat Suciu.

El a precizat că actualul Guvern a preluat și gestionează un buget de la Cabinetul anterior, buget care nu prevedea creșteri salariale.

"În bugetul deja făcut nu existau elemente care să susțină majorări salariale, deci orice interpretare de acest gen ar trebui să nu se facă, pentru că nu suntem noi autorii bugetului respectiv, suntem gestionarii bugetului. Dacă erau elemente de creștere salarială în acel buget, sigur că ar fi fost scoase în evidență de mult și le-am fi avut și noi la dispoziție. (...) Ceea ce vom încerca să facem, dacă ajungem la un acord cu partea sindicală, este să găsim resurse suplimen-tare în urma rectificării, (...) și vom vedea după partea a doua a anului, după ce vom revedea structura bugetului, dacă găsim și ce resurse suplimentare de finanțare găsim pentru eventualele modificări pe care le facem în buget", a conchis Dan Suciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5612 secunde