Imaginile ce ne fac de rușine! Statul român încătușează o mamă care își apără copilul

30659
18
Imaginile ce ne fac de rușine! Statul român încătușează  o mamă care își apără copilul - anamarianedelcu-1460567156.jpg

Articole de la același autor

Într-un exces de zel greu de explicat, Curtea de Apel București a decis ieri arestarea Anei Maria Nedelcu, mama care a fugit din Canada cu fiul ei pentru că erau abuzați de tată. Deși chiar și procurorii au cerut cercetarea în libertate, magistratul a dispus arestarea acesteia pentru o perioadă de 30 de zile.


În decurs de doar câteva minute, doi polițiști s-au și prezentat la domiciliul femeii pentru a o duce în arest. Îmbrăcați în civil, polițiștii, o femeie și un bărbat, au pus în aplicare toate protocoalele, au defilat ținând femeia de braț și i-au pus cătușele la urcarea în mașină, deși aceasta a fost cooperantă și nu a cerut decât un răgaz de câteva secunde pentru a-și îmbrățișa mama.


Femeia, care nu a făcut altceva decât să-și apere copilul de bătăile tatălui, a fost tratată întocmai ca un infractor periculos. Asta în timp ce alte persoane cu ranguri înalte, care au devalizat statul de sume uriașe, au mers sfidători către penitenciar, fără cătușe la mâini și fără să fie ținuți de braț. Cu lacrimi pe obraz, Ana Maria Nedelcu nu a mai avut puterea să spună că este o nedreptate, ci doar să-și facă griji pentru copiii săi rămași acasă cu bunicii.


Decizia de arest nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar extrădarea femeii va fi decisă în următoarele zile.


În urmă cu doi ani, Ana Maria Nedelcu s-a întors în România cu fiul de șapte ani, după ce a fugit din Canada, de lângă soțul despre care spune că era violent atât cu copilul, cât și cu ea. Acesta a depus plângere împotriva femeii și a acuzat-o de răpire internațională, statul canadian cerând extrădarea ei. Practic, dacă va fi extrădată, ar putea sta după gratii, în Canada, în jur de zece ani.


Între timp, bărbatul ei și tatăl copilului a cerut încredințarea băiatului, iar instanța din România, pe considerentul că mama i-a împiedicat tatălui accesul la minor, a decis că micuțul trebuie să se întoarcă în Canada. Executarea silită va avea loc, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare.


Așadar, statul român renunță încă o dată să le asculte poveștile și să-și apere cetățenii. Se grăbește însă să dea dreptate unui străin, acuzat de violență domestică. Nici nu este de mirare având în vedere numeroasele cazuri de violență domestică din țară pentru care nu a ridicat niciun deget și care s-au sfârșit tragic. Câte mame românce mai trebuie să fie târâte prin tribunale, încătușate și aruncate în temniță până când autoritățile române vor înțelege că nu întotdeauna străinii au dreptate?


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
io
14 aprilie 2016
HALAL JUSTIȚIE

Huooooo justiției din România !!! Să m-ai spunem că justiția își face treaba și își apără cetățenii , rușine justiției din România

noi
14 aprilie 2016
legile

cei cu bani de furat fac ce vor, astfel ca oameni din justitie fac puscarie in locul escrocilor, cei mai escroci (taxa protectie)sunt patronii de baruri sau cluburi, nu primarul este de vina ci unii salariati certati cu legea .

europeanu
14 aprilie 2016
Banditi de drumul mare

chiar nu se sesizeaza nimeni ca justitia in tara asta e plina de judecatori corupti,hoti si incompetenti ??? Nu pentru ca si parlamentul are aceeasi consistenta. De cacat !

Liviu
14 aprilie 2016
Barbaria normala-n Romania

Uuups ! Ce este,mai erau inca unii care nu stiau ca justitia este de fapt injustitie in patria noastra? Oameni buni,justitia este finalul,ghilotina care-ti ia capul la ordin, Tara se duce la vale cu sprijinul clar al serviciilor si al justitiei,...pardon,,injustitiei romanesti.Fiecare om de acilea,chiar neagresat acum direct,poate fi oricand supus oricarui abuz si bagat la beci de asa zisa justitie,daca se vrea,fara scapare. Nu stiati? Pai sa stiti,si inca ceva,nimeni nu raspunde,nimeni nu e vinovat ,totul e bine si democratia e super.

Cineva
14 aprilie 2016
Si totusi...

Si totusi nimeni nu ia in considerare ca ea a venit in Romania ilegal, ca a fugit cu un minor, fara sa-si dea tatal acordul...de ce nu a cerut, prima data, ajutor in Canada? Romania trebuie sa linga ranile chiar tuturor emigrantilor?

prostovan
14 aprilie 2016
coruptie!?

escrocrii dau bani la unii procurori ca sa scape de necaz, sa nu generalizam ca toti sunt corupti in justitie !!

Răspuns la: Banditi de drumul mare
Adăugat de : europeanu, 14 aprilie 2016
chiar nu se sesizeaza nimeni ca justitia in tara asta e plina de judecatori corupti,hoti si incompetenti ??? Nu pentru ca si parlamentul are aceeasi...
Spartacus
14 aprilie 2016
Corect!

Ca să nu mai spunem că instanța noastră nici nu are ce să facă, doar pune în executare un mandat de arestare internațională emis de instanțele canadiene. Ni se prezintă o jumătate de adevăr, se apelează la sentimentalisme ieftine manipulatorii, după care se trage concluzia: statul e de vină! Drobul de sare, Miorița și culpa statului. În rest, totul e bine.

Răspuns la: Si totusi...
Adăugat de : Cineva, 14 aprilie 2016
Si totusi nimeni nu ia in considerare ca ea a venit in Romania ilegal, ca a fugit cu un minor, fara sa-si dea tatal acordul...de ce nu a cerut, prima...
Angel
14 aprilie 2016
raspuns

A cerut ajutor in Canada si cei de acolo au dat copilul definitiv tatalui care il batea si il abuza.A fugit femeia la noi sa fie ajutata sa isi salveze copilul,Orice mama cred ca ar fi procedat la fel.

Răspuns la: Si totusi...
Adăugat de : Cineva, 14 aprilie 2016
Si totusi nimeni nu ia in considerare ca ea a venit in Romania ilegal, ca a fugit cu un minor, fara sa-si dea tatal acordul...de ce nu a cerut, prima...
Adrian
14 aprilie 2016
Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar!

Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

gina
16 aprilie 2016
Mama Nedelcu

Ana Maria Nedelcu fii tare si cu credinta in bunul Dumnezeu . Ma voi ruga pentru tine la sf.ierarh Nectarie si la bunul Dumnezeu sa-ti vada durerea si sa-ti faca dreptate. Fie ca si fecioara Maria, Mama tuturor, sa te ia sub acoperamantul Ei. Rugati - va dragii mei pentru ea, rugaciunile sunt mai puternice decat toata justitia din lume.Amin.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Martie 2016
Stire din Actual : NAVIGATORI RĂPIȚI DE PIRAȚI
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Cuplu răpit de indivizi necunoscuți!
Pagina a fost generata in 0.3153 secunde