Proiect de comasare a secțiilor de Poliție din județul Constanța

"Polițistul va veni la eveniment după o oră și jumătate!"

6118
1

Articole de la același autor

Poliția Română trece prin una dintre cele mai acute crize din ultimii ani. Sub un management defectuos și cu mari probleme de personal, oamenii legii sunt nevoiți să lucreze pe gratis o parte a timpului, câtă vreme conducerea Poliției va căuta "soluții mai bune".

Până când factorii de decizie vor identifica cele mai bune soluții, pe care ar fi trebuit să le găsească cu mult timp în urmă, pe plan local există proiecte pentru a suplini lipsa de personal. Mai exact, IPJ Constanța se gândește să comaseze unele secții de Poliție, pentru a reuși în acest fel să "peticească" deficitul existent.

"Este un proiect de comasare a secțiilor de Poliție din județul Constanța. Se vor desființa din dispecerate, unde sunt câțiva oameni și unde nu există o activitate atât de intensă. Spre exemplu, la Neptun, Costinești, Negru Vodă sunt câteva solicitări într-o săptămână, iar modificările vizează aceste zone. Aceasta este doar o soluție provizorie, care nu rezolvă problema. Singura soluție este angajarea de personal suficient și degrevarea de anumite sarcini", ne-au precizat surse din cadrul IPJ Constanța.

Intervenția polițiștilor la evenimentele semnalate se realizează după regula "cel mai aproape de locul producerii evenimentului sesizat intervine". Modul de organizare a programului de lucru la nivelul unităților de poliție se bazează pe principiul flexibilității, ținând cont de specificul activității derulate, situația operativă, deficitul de personal, astfel încât activitățile de mențiere a ordinii publice și de cercetare a infracțiunilor să își păstreze caracterul continuității, se arată într-un comunicat al IGPR.

"Unii inspectorii șefi au spus că vor emite dispoziții cu programe de lucru unde se precizează că după ora 16:00 se asigură intervenția de la domiciliu. În momentul de față, sunt sute de unități unde nu există polițiști în serviciu. Cel mai apropiat polițist poate să fie la 150 km sau va interveni după ce-și va termina celelalte două apeluri, adică va veni după o oră și jumătate. Este evident că pentru cetățeni va exista întotdeauna un polițist în apropiere, dar nu-l vede nimeni", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

"Cetățeanul nu e vinovat că avem cel mai prost Guvern"

Conducerea Poliției Române a anunțat că se află în proces de consultare cu unitățile centrale și teritoriale de poliție, precum și cu organizațiile sindicale și profesionale, în vederea adoptării celor mai bune soluții care vor asigura un serviciu polițienesc permanent și de calitate, precizează Inspectoratul General al Poliției Române, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Deși polițiștii spun că nu vor și nu acceptă, nu au cum să nu intervină atunci când sunt solicitați. Cetățeanul nu are nicio vină pentru că noi avem cel mai prost Guvern și cel mai prost ministrul de Interne din toate timpurile. Mascat, se face intervenția la domiciliu, ca muncă voluntară. Politicienii nu vor să aibă o Poliție puternică, pentru că unii sunt infractori dovediți. Cum să iubească niște condamnați penali polițiștii? Vom continua să trăim într-o mocirlă", a declarat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatui Europol - Constanța.

Comentează știrea

kjhhg
19 februarie 2018
...

Sa ii desfiintam, e mai simplu. Sa modifice constitutia astfel incat sa nu mai avem infractori. Tot ce este ilegal acum, sa fie legal dupa ce modifica constitutia. Daca nu vom mai avea infractori la ce va mai fi buna politia? ITI VINE SA II DAI CU CAPUL DE PERETI PE ASTIA DIN PARLAMENT. SUNT O ADUNATURA DE INFRACTORI, PENALI, LICHELE.... CONDUSI DE 2 PENALI .....FRATII BOMBA SI FITIL (Dragnea &Tariceanu)

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Februarie 2018
Stire din Eveniment : Tineri cercetați pentru furturi
Pagina a fost generata in 0.6776 secunde