Pompierii și jandarmii, chemați la proteste alături de polițiști. „Nu vrem să fim sacrificații de serviciu!”

2805
Pompierii și jandarmii, chemați la proteste alături de polițiști. „Nu vrem să fim sacrificații de serviciu!” - fond-politistii-jandarmii-pompie-1684335598.jpeg

Articole de la același autor

Sindicaliștii din rândul polițiștilor transmit semnale îngrijorătoare: în lunile mai și iunie, polițiștii, dar și pompierii și jandarmii vor primi doar salariile, fără celelalte drepturi. Adică fără decontarea transportului, fără decontarea serviciilor turistice în concedii etc. Drept pentru care, sindicatele îi îndeamnă pe toți din sistemul național de ordine publică, chiar și pe cei cu grade de militari, să se pregătească de proteste.


„Ministerul Afacerilor Interne nu e doar în colaps în ceea ce privește componenta resursă umană, unde deficitul depășește 30.000 de angajați, ci și în colaps de bani. Conform informațiilor venite din mai multe surse, MAI a intrat în criză de bani, iar timp de două luni, mai și iunie 2023, se vor plăti doar salariilor, în timp ce celelalte drepturi, constând în decontarea transportului, decontarea transportului în concendiu, decontarea serviciilor turistice cât și alte tipuri de deconturi, se vor amânaa. Situația devine din ce în ce mai dezastroasă, în condițiile în care sunt mii de polițiști care nu și-au primit drepturile încă din luna octombrie 2022, efectuând transportul la locul de muncă pe banii acestora, plătind lunar sume ce depășesc 1.500 de lei. Această bătaie de joc instrumentată de MAI arată incapacitatea instituției de a avea un management productiv, de a asigura polițiștilor un mediu de lucru decent și de a beneficia de drepturile salariale ce li se cuvin”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.


De amânarea primirii drepturilor au fost anunțați, pe căi neoficiale, și jandarmii și pompierii.


„Șefii acestora i-au anunțat pe canale informale, că «datorită» constrângerilor financiare, MAI nu le-a alocat sumele necesare pentru plata tuturor drepturile legale. Noi am spune că “din cauza” ministrului Bode, zeci de mii de angajați ai MAI sunt în situația de a fi nevoiți să se împrumute pe o perioadă nedeterminată, cel mai probabil până la rectificarea din iulie, pentru a putea să își plătească ratele la bănci, să își plătească naveta la locul de muncă, să nu mai efectueze concedii și bineînțeles să le rămână bani și pentru întreținere și hrană. Toate acestea din suma de aproximativ 3.500 lei, cât au salariul”, au mai afirmat sindicaliștii.


În consecință, toți, că sunt sau nu militari, sunt îndemnați să protesteze.


„Oricât speră Bode că mai are puțin până la «rocada» din Guvern și scapă de MAI, cel mai probabil, în funcție de disponibilitatea polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, până în 27 mai 2023, vom da strigarea pentru proteste! Angajații MAI, cu statut de militari, nu au dreptul să se asocieze în sindicat, dar au dreptul să protesteze și pot participa din timpul lor liber la orice manifestare socială fără caracter politic, cum este protestul pentru drepturile legale pe care ar trebui să le primească. Nu vrem să fim din nou sacrificații de serviciu pentru găurile din bugetul se stat în timp ce la alte ministere nu există astfel de probleme!”, au semnalat sindicaliștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5456 secunde