Pompierul Marius-Daniel Fripis, decedat în misiune. MAI șochează din nou: "Nu contează cum a murit. Putea să moară și acasă"

89610
8
Pompierul Marius-Daniel Fripis, decedat în misiune. MAI șochează din nou:

Articole de la același autor

Bătaia de joc a Ministerului de Interne continuă la adresa familiei pompierului Marius-Daniel Fripis, decedat în misiune anul trecut la sfârșitul lunii august. Militarul și-a găsit sfârșitul în urma unei intervenții pentru stingerea unui incendiu, declanșat de la o butelie încărcată necorespunzător de la o stație de GPL. Butelia a explodat chiar în momentul în care pompierul încerca să o stingă, deflagrația fiind atât de puternică încât Marius-Daniel Fripis a decedat pe loc. 


Pompierul a fost înmormântat cu onoruri militare, în prezența secretarului de stat Raed Arafat și a conducerii IGSU, care au promis familiei îndurerate tot sprijinul și suportul. De asemenea, Fripis a fost înaintat post mortem la gradul de sublocotenent și a fost decorat de președintele României. "În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel", se arăta într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.


Doar că, după toate acestea, "în semn de înaltă apreciere pentru devotament", copilul pompierului Dan Fripis a primit de la statul român o pensie de urmaș de 340 lei. Suficient, în opinia Ministerului de Interne, pentru ca Seby, student anul I la UMC, să se mențină la școală și să se întrețină până când va termina studiile. Mai mult decât atât, ceea ce a revoltat familia îndoliată, pe decizia de pensie scria negru pe alb că slt. Marius Daniel Fripis a murit din cauze sau boli ce nu au legătura cu activitatea profesională. Asta în timp ce la înmormântarea lui a participat jumătate din MAI. 


Bineînțeles, familia indignată a atacat decizia de pensionare. Însă răspunsul, care a venit ieri, a fost la fel de năucitor. Mai exact, Ministerul de Interne precizează în adresa prin care respinge contestația familiei, că nu contează cum și de ce a murit pompierul Marius-Daniel Fripis, cauza decesului fiind complet irelevantă în calcularea pensiei de urmaș.

"Ulterior a fost trimis Casei de Pensii Sectoriale a MAI Raportul medico-legal de necropsie, însă aceasta nu este de natură să influențeze cuantumul pensiei", se arată în hotărârea nr.13733 a Ministerului de Interne. 


Explicația sinceră a unui ofițer din cadrul IGSU este de-a dreptul incredibilă: "Pentru Minister nu contează cum a murit pompierul. Putea la fel de bine să moară și în patul lui acasă, în timpul liber, era același lucru. Atâta preț se pune pe viața pompierilor noștri".

Familia este hotărâtă să dea în judecată Ministerul de Interne pentru această bătaie de joc.



Comentează știrea

Pavel
19 aprilie 2016
Oameni si cifre

Nici un minister romanesc nu priveste la oameni altfel decat la modul contabil. Romanii sunt pentru guvernanti niste cifre suparatoare,cel mult niste fiinte demne de dispret total.

x
19 aprilie 2016
Jenant

Ar trebui ca nimeni sa nu mearga la vot. Astia isi pun pensii speciale si tot felul de favoruri si isi bat joc de " pulime". Ministerele sunt pline de incompetenti pusi pe pile, asa ce ce asteptari aveti.

Bogdan
19 aprilie 2016
Cosmin zaporojan

Niste cacati ordinari.sa ardă în cele mai mari chinuri

Dorel
19 aprilie 2016
Vot negativ

Cine plm a votat negativ?

Răspuns la: Oameni si cifre
Adăugat de : Pavel, 19 aprilie 2016
Nici un minister romanesc nu priveste la oameni altfel decat la modul contabil. Romanii sunt pentru guvernanti niste cifre suparatoare,cel mult...
Victoras de la oras
19 aprilie 2016
Moral

Din punct de federe moral si mai ales formularea raspunsului este groaznica si reflecta modul de gandire al romanului fata de un semen al sau ,om ce a facut ce putini ar fi in stare sa faca ( la restaurantul Beirut niciun pompier nici macar nu a incercat sa salveze fetele ce au ars de vii ,desi eu cred ca puteau incerca ) . Din punct de vedere juridic cred ca este corect . Daca legea nu prevede decat pensie de urmas si cei care au promis marea cu sarea nu au alocat un fond special pentru astfel de cazuri nu ramane dupa parerea mea decat ca sindicatul respectiv sa faca presiuni asupra forurilor de rigoare .

Pilex
9 iunie 2016
Cei mai prosti

Cand a murit politistul din bucuresti in intersectie lovit de masina, ministerul a angajat-o pe nevasta-sa in politie. Pompierii sunt cei mai prosti. Pt ei nu se bate nimeni. Numai sugaci in IGSU.

Mike
9 iunie 2016
Pensia

Nu e pensie specială, e pentru plebe, mărunțiș!!!

Marina
9 iunie 2016
trist

Victoras de la oras, probabil ca asta este si motivul pentru care pompierii nu au incercat sa salveze fetele acelea....si sincer nu stiu daca sunt de condamnat....fereasca Dumnezeu sa avem nevoie, motivatia financiara nu exista nici in salariu cat timp e in viata pompierul..dupa nici atat!!...se vede clar cum isi bate joc statul...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4756 secunde