Ponei deshidrataţi şi apatici, folosiţi abuziv pentru distracţia turiştilor de pe plajă! Ce măsuri au luat poliţiştii

348
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

În urma activităților, polițiștii au identificat trei bărbați care utilizau animale (ponei) pentru a fi fotografiate de turiști, în scopul obținerii unei sume de bani.

Cei trei bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor trei ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate (34 de grade), fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 3 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3665 secunde