Premieră în justiție. Primul medic care a recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți

384
Premieră în justiție. Primul medic care a recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți - 62420749-1706292126.jpg

Articole de la același autor

Renumitul chirurg Cristian Paleru, de la Institutul Marius Nasta din Capitală, este primul medic român acuzat de corupție care a recunoscut că și-ar fi adunat averea în mod ilegal prin mita primită de la pacienți.


Paleru a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și nu va ajunge la închisoare. A acceptat să i se confiște banii din șpăgi și o parte importantă din avere. Doi colegi i-au urmat exemplul.


După o lună în arest preventiv, doctorul Cristian Paleru, de la Institutul Marius Nasta, a recunoscut acuzația de luare de mită în formă continuată. A încheiat un acord de recunoaștere a vinovăţiei prin care i se aplică o pedeapsă de trei ani cu suspendare, sub supraveghere.


După scandalul de corupție de la Institutul Marius Nasta, ce a culminat cu acordul de recunoaștere a vinovăției, doctorului Cristian Paleru i s-a interzis ca vreme de doi ani și jumătate să mai exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate din România. În plus, medicul va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Spitalul de Pneumologie din Iași, fie la cel de recuperare.


Chirurgul și-a asumat, astfel, 32 de șpăgi primite de la pacienți sau rudele lor, bani, spun procurorii, dar şi găini congelate, coniac sau vin, relatează stirileprotv.ro


Cazul doctorului Cristian Paleru este o adevărată premieră în justiție, câtă vreme procurorii Parchetului Capitalei l-au convins pe medic ca prin acordul de recunoaștere a vinovăției să își asume și confiscarea extinsă a sumei de peste 700.000 de lei, bani pe care acesta i-ar fi câștigat ilegal. De altfel, întreaga sumă a fost pusă la dispoziție și urmează să intre în proprietatea statului.


Acordul de recunoaștere a vinovăţiei încheiat de doctorul Paleru va trebui confirmat de Tribunalul București. La fel, și în cazul altor doi medici de la Nasta, acuzați tot de luare de mită. În dosar au fost anchetați șapte doctori, iar patru au fost trimiși în judecată pentru că au negat acuzațiile. Pe listă s-a aflat și doctorul Cornel Petreanu, care a murit în-un teribil accident de mașină.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde