"Premiu" de 1,3 milioane de euro pentru polițiștii de frontieră din Mangalia

561
1

Articole de la același autor

Veste bună pentru polițiștii de frontieră din Mangalia. Clădirea veche de peste jumătate de secol în care-și desfășoară activitatea va fi pusă la pământ, iar în locul acesteia va fi construit un sediu nou. Toată investiția se ridică la peste un milion de euro, banii provenind din fondurile comunitare. 

O clădire din chirpici, acoperită cu stuf, peste care a mai fost montat acoperișul. Birouri în care frigul și umezeala pătrund cu ușurință și care, la cea mai mică ploaie, se inundă. Nu de puține ori oamenii legii au fost nevoiți să apeleze la pompele de la navele din dotare pentru a scoate apa din clădire, pentru a nu devasta de tot mobila învechită.

În astfel de condiții lucrează, de ani buni, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia. De altfel, mărturisesc faptul că se împlinesc opt ani de când s-a pus prima dată pe hârtie un proiect pentru reabilitarea clădirii, dar, din cauza lipsei fondurilor, a tot fost amânat. Dar nici reparații nu s-au făcut, astfel că imobilul, care a depășit 50 de ani vechime, s-a tot degradat…

Construcția va începe, cel mai devreme, vara viitoare

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ordonatorul de credite, au anunțat scoaterea la licitație a unui contract pentru "Servicii de proiectare și lucrări pentru construire cheu și realizare facilități Grup de Nave Mangalia".

Investiția se ridică la peste 1,3 milioane de euro, sumă obținută din fonduri europene. Firmele interesate pot depune ofertele până pe 12 septembrie, ulterior urmând să se ia decizia cine va realiza lucrarea. Iar având în vedere că se apropie iarna, oamenii legii speră că lucrările vor începe, cel mai aproape, în vara lui 2014.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, în cadrul proiectului urmează să fie construit un sediu nou pentru unitatea de la Mangalia, un hangar nou și va fi amenajat un cheu modern, cu un sistem de ridicare și manipulare a ambarcațiunilor.

Sediu și cheu moderne pentru frontieriști

"Va fi o construcție nouă, modernă. Porțiunea din dreptul Grupului de Nave Mangalia va fi dragată și va fi amenajat un cheu, astfel încât să se permită accesul către ambarcațiuni direct de pe mal, fără ponton", ne-a declarat comisarul șef Adi Tobă, șeful Grupului de Nave Mangalia.

De altfel, tocmai pentru a permite amenajarea acestui cheu modern, Consiliul Local Mangalia a acordat, printr-o hotărâre, suprafața de 1.386 mp de pe mal. Potrivit oamenilor legii, este vorba tocmai de cheul neamenajat, folosit de Grupul de Nave Mangalia, dar care nu a fost preluat până în prezent "dintr-o scăpare".

Anunțul modernizării promise vine ca un "premiu", ne-au mărturisit polițiștii de frontieră, după ce, în luna iulie, au avut două "capturi" record: două grupuri de aproximativ 30 de emigranți sirieni, fiecare, surprinse când încercau să intre ilegal în țara noastră, pe mare.

Comentează știrea

christian louboutin cataclou
28 februarie 2014
christian louboutin cataclou

louboutin sale real Stiri Eveniment : "Premiu" de 1,3 milioane de euro pentru polițiștii de frontieră din Mangalia | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin cataclou http://medihealthdirect.com/images/christian-louboutin-women-sneakers.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5876 secunde