Pretinșii lăutari din Constanța, acuzați de înșelăciune și fals în declarații, anchetați în libertate

219
Pretinșii lăutari din Constanța, acuzați de înșelăciune și fals în declarații, anchetați în libertate - xlautariancheta-1658394890.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, continuă cercetările în dosarul în care zeci de persoane au încercat să „păcălească” statul român și să obțină bani pentru că nu ar fi putut să muncească în perioada stării de urgență. Potrivit unor surse, toate cele 63 de persoane duse la audieri, miercuri, 20 iulie, sunt anchetate în stare de libertate, în dosar urmând să fie administrate și alte probe.

Reamintim că miercuri, polițiștii au pus în aplicare 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, contracte de cesiune de drepturi de autor, pe numele a 90 de persoane, care aveau ca obiect evenimente la care aceștia trebuiau să participe, în calitate de artiști, și care urmau să se desfășoare la diferite localuri din județul Constanța. Persoanele în cauză ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială din Constanța, prin depunerea unor cereri prin care solicitau indemnizații lunare pentru perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021, utilizând contractele de cesiune drepturi de autor încheiate cu societatea comercială a bărbatului menționat inițial, declarând că le-ar fi fost întreruptă activitatea de artist, ca urmare a pandemiei COVID-19, deși aceștia fie nu aveau calitatea de artist, fie nu îndeplineau condițiile pentru obținerea indemnizației. Potrivit unor surse apropiate anchetei, respectivii se dădeau drept lăutari. La finalizarea perchezițiilor, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 63 de persoane. Prejudiciul estimat este de peste 700.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0534 secunde