Prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani, la Mihail Kogălniceanu

2652
Prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani, la Mihail Kogălniceanu - mapn-pista-noua-mk-1718125839.jpg

Articole de la același autor

Au început lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani. Este o primă fază a dezvoltării şi extinderii bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.


Întregul proiect de investiții are o valoare totală de aproximativ 12 miliarde de lei, fără TVA.


Finalizarea este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea din 2021, adică prin 2041.


În final, suprafața bazei va fi de circa 2.800 de hectare, transmite MApN.


Începerea lucrărilor la noua pistă a fost marcată, marți, oficial în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu.


Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, spune că investiţiile de aici vor îmbunătăți capacitatea de operare și de instruire a Forțelor Aeriene Române și ale celor aliate care vor putea fi găzduite aici.


În plus, vor ajuta economia locală, prin crearea de noi locuri de muncă și "atragerea de investiții importante pentru întregul județ Constanța".


Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde