Primul caz de toxiinfecție alimentară din acest sezon, semnalat la Eforie Nord

2529
Cinci persoane, dintre care trei copii, au ajuns ieri dimineață la Urgența Spitalului Județean Constanța acuzând dureri abdominale, vărsături și frisoane. Potrivit cadrelor medicale, este vorba de o familie care s-a cazat, pe 19 iulie, la Hotelul "Europa" din Eforie Nord.
În momentul în care a ajuns la spital, starea de sănătate a bărbatului se ameliorase și nu a mai avut nevoie de asistență medicală. În schimb, soția a rămas internată, fiindu-i administrate perfuzii. Minorii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unde au fost consultați de medici. În cursul după-amiezii toți cei cinci pacienți au fost externați.
Întrucât simptomele prezentate sunt specifice toxiinfecției alimentare, inspectorii de la Direcția Sanitară de Control au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la îmbolnăvirea turiștilor. Părinții le-au spus medicilor că s-au cazat la hotelul de pe litoral în seara zilei de 18 iulie și au început să se simtă rău marți, 20 iulie. Au mâncat, printre altele, înghețată, ciorbă cu smântână și pește și au susținut că după aceste preparate au început să resimtă durerile abdominale. Cadrele medicale arată însă că din toți turiștii cazați la hotelul menționat, doar membrii acestei familii au acuzat stări de rău.
"Au fost prelevate probe de la produsele alimentare și așteptăm și rezultatele coproculturilor prelevate de la turiști pentru a fi analizate. Este posibil însă ca starea de rău să fi survenit după ce au mâncat alte produse, probabil pe drum sau prin stațiune. La hotel a fost servit buget suedez și din cele 500 de persoane cazate, doar ei s-au simțit rău", ne-a declarat dr. Adrian Pavlov, șeful Direcției Sanitare de Control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2692 secunde