Primul eveniment hipic internațional, la Herghelia Mangalia

208

Articole de la același autor

Hipodromul Hergheliei Mangalia a fost, sâmbătă, 12 octombrie, gazda evenimentului hipic internațional "Cupa Toamnei - 2013", primul de acest gen, de la redeschiderea Hergheliei.

Zeci de pasionați de hipism au avut ocazia să asiste la spectaculoasele curse de galop susți-nute pe Hipodromul Hergheliei Mangalia. La startul competiției, s-au aliniat frumoasele cabaline pursânge arab și englez venite din Ungaria, Bulgaria și România să încânte publicul. Întrecerile s-au desfășurat în cinci reprize, pe distanțe cuprinse între 1.200 și 2.400 de metri, iar prestația cailor struniți de jocheii lor a fost îndelung apreciată de către cei prezenți.

Astfel, 35 de cai din rasele pur sânge arab crescuți la Herghelia de la Mangalia și pur sânge englez, deținuți de privați din țară și străinătate, s-au întrecut în cursele de galop. Cursele au fost demonstrative, însă pentru prestația lor, atât caii, cât și jocheii au fost răsplătiți. Pe lângă cupe și medalii, Consiliului Județean Constanța a oferit premii de până la 2.000 de lei celor care s-au clasat pe locuri fruntașe la toate cele cinci categorii.

Inițiat de către Asociația Cres-cătorilor de Cai din Dobrogea "Hippontica", cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, competiția de galop cu participare internațională este un pas important pentru introducerea Hergheliei Mangalia pe harta evenimentelor internațio-nale de profil. "Această competiție înseamnă foarte mult pentru județul Constanța, pentru Mangalia și, nu în ultimul rând, pentru România. Dacă ani buni nu s-a mai întâmplat nimic bun în această direcție, acum putem spune că Herghelia Mangalia și-a ocupat locul binemeritat în ierarhia curselor hipice. Cu tenacitate, voință și mult suflet din partea tuturor celor implicați, Herghelia Mangalia își poate arăta din nou potențialul înscriindu-se printre țările cu tradiție în cursele de cai din Europa", a precizat primarul Cristian Radu, prezent la eveniment.

La rândul său, directorul Hergheliei Mangalia, Istvan Antal, a afirmat că, după o absență de aproape zece ani, cursele de galop din România trebuia să-și reintre în drepturi.

"Până în 2004, s-au organizat curse oficiale de cai pe Hipodromul de la Mangalia. Ne bucurăm nespus de mult că vremea problemelor financiare a apus, iar acum, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, putem organiza evenimente de acest fel. Cursele de galop și trap sunt obligatorii pentru punerea în valoare atât a cailor hergheliei, cât și a cailor proprietate privată", a explicat Istvan Antal.

Organizatorii sunt siguri că, de anul viitor, pe Hipodromul de la Mangalia se vor relua cursele oficiale de galop și trap.

"Este primul eveniment important și nu va fi singurul, deoarece dorim să aducem, în perioada următoare în competiții similare, polonezii, francezii și germanii. Este o provocare pentru noi pe care o ducem mai departe. De asemenea, urmărim să atragem și casele de pariuri pentru ca pasionații să-și poată alege favoriții", a afirmat pre-ședintele Asociației "Hippontica".

Herghelia s-a redeschis în luna august, după ce Consiliul Județean Constanța, Primăria Mangalia și Romsilva au investit peste două milioane și jumătate de lei în lucrări de modernizare și reamenajare a grajdurilor și echipamentelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.416 secunde