Ce planuri are Consiliul Județean Constanța cu Herghelia de la Mangalia

755
2
Ce planuri are Consiliul Județean Constanța cu Herghelia de la Mangalia - hergheliamangalia-1372075352.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au înaintat, recent, în cadrul unei întâlniri cu senatorii USL ce a avut loc în stațiunea Neptun, mai multe propuneri de inițiative legislative pe diverse teme administrative.

Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte de Hotărâre de Guvern face referire la transmiterea unor bunuri din domeniul public și din domeniul privat al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA în domeniul public al județului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța. Mai exact, după cum a explicat președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este vorba despre Herghelia de la Mangalia.

"Dorim să o modernizăm și să o introducem în circuitul turistic, fiind singura herghelie din această zonă a Europei, care are cai din specia pur sânge arab. De asemenea, avem deja în plan o serie de investiții care să revigoreze această atracție turistică majoră din sudul litoralului. Ne vom implica pentru a crea un punct strategic de vizitare a hergheliei, exploatarea poten-țialului turistic fiind extraordinar. CJC dorește preluarea hergheliei pentru a o pune cât mai bine în valoare, pentru a o reintroduce în circuitul turistic, în circuitul curselor, să punem hipodromul de la Mangalia pe harta concursurilor naționale și internaționale, să lucrăm cu agențiile de pariuri din Europa și Marea Britanie, pentru a cota caii, lucru care, implicit, le va crește valoarea", a declarat președintele CJC, Nicușor Constantinescu.

Pentru a-i convinge pe senatorii prezenți la malul mării de însemnătatea acestui proiect, reprezen-tanții Consiliului Județean Constan-ța i-au dus pe aceștia într-o mică excursie la fața locului. După vizitarea Hergheliei de la Mangalia, senatorii s-au arătat încântați de caii văzuți acolo, unii dintre parlamentari declarând că nici nu știau că există așa ceva în România. La final, ei au spus că susțin propunerea reprezentanților CJC și vor face tot ce le stă în putință pentru ca aceasta să intre în administrarea acestei instituții.

În urmă cu un an de zile, Herghelia de la Mangalia se afla într-o stare deplorabilă și a fost la un pas să se desființeze. Mulți cai erau bolnavi și nu existau bani de tratamente. În cele din urmă, ajutorul a venit din partea CJC care a alocat bani pentru cele nece-sare. Mai exact, în luna octombrie a anului trecut, consilierii județeni au aprobat cu unanimitate de voturi hotărârea privind preluarea în administrarea Consiliului Județean Constanța a Hergheliei de la Mangalia. Acesta a fost un prim pas pe care CJC trebuia să-l facă pentru a putea fi promovată o hotărâre de Guvern în acest sens.

Herghelia de la Mangalia a fost înființată în anul 1926. În prezent, acolo sunt adăpostiți aproximativ 350 de cai de rasă. Suprafața hergheliei depășește 580 de hectare, din care peste 400 sunt cultivate cu plante furajere, care asigură necesarul de hrană pentru cai. Hipodromul Mangalia, unicul din țară special conceput pentru cursele de galop, se întinde pe o suprafață de 19 hectare.

Comentează știrea

europeanu
25 iunie 2013
Hotii

De ce nu ne spuneti ce hotii ne mai pregateste porcull betiv obosit ? Ca doar n-o sa cred ca bunul samaritean are mila de noi si de cai.

Drew Brees Jersey
12 august 2014

Designing Interactions is illustrated with more than 700 images, with color throughout. Drew Brees Jersey

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2898 secunde