PRIN FLĂCĂRI, DIN PRIMA ZI A ANULUI 2023. Peste 170 de intervenții pentru pompierii din Constanța

313
PRIN FLĂCĂRI, DIN PRIMA ZI A ANULUI 2023. Peste 170 de intervenții pentru pompierii din Constanța - xpompieriinterventiirevelion3-1672740787.jpeg
Peste 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța cu mijloacele tehnice aferente au intervenit, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2022 – 3 ianuarie 2023, pompierii militari au executat 179 misiuni. Echipajele SMURD au intervenit în 138 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale. Totodată, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a șase accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu patru victime, două dintre ele fiind transportate la spital.

În aceeași perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 19 incendii. 11 din acestea s-au produs în ultima zi a anului 2022 și în prima zi a Noului An. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

De exemplu, în primele minute din anul 2023, pompierii militari au fost alertați, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, de izbucnirea unui incendiu ce ar fi cuprins acoperișul unei case din municipiul Constanța. Au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar, la ajungerea la adresa indicată, pompierii au constatat că, de fapt, ardea un copac aflat în apropierea casei. Incendiul a fost lichidat fără probleme.

De asemenea, pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 16 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8221 secunde