ZILE DE FOC de CRĂCIUN, pentru pompierii din Constanța: peste 200 de intervenții!

222
ZILE DE FOC de CRĂCIUN, pentru pompierii din Constanța: peste 200 de intervenții! - xpompieriicraciun3-1672142653.jpg

Articole recomandate

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în perioada sărbătorilor de Crăciun, 236 misiuni. Dintre acestea, echipajele SMURD au intervenit în 205 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 12 accidente rutiere, ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 25 victime, 17 dintre ele fiind transportate la spital.

În prima zi de Crăciun, un apel primit prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, anunța că, pe raza localității Castelu, s-a produs un accident rutier grav. Au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, un SMURD B2, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

La locul accidentului au fost găsite opt victime cu vârste cuprinse între 11 și 72 ani, dintre care patru bărbați, trei femei și un minor. Toate victimele erau conștiente, cooperante și au fost transportate la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul unității sanitare din Medgidia. Ulterior, cinci dintre victime au fost transferate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța – patru cu autospeciala pentru transport personal și victime multiple și una cu ambulanța Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șapte incendii, din care trei s-au manifestat în locuințe. Alte două incendii s-au manifestat la autoturisme și 2 au fost incendii de resturi menajere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 12 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3385 secunde