Povestea „ursulețului militar”, mascota elevilor de anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

45468
Povestea „ursulețului militar”, mascota elevilor de anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale - xursuletulmilitar1-1672050210.jpg
Crăciunul este o sărbătoare de poveste, în care bucuria copiilor însuflețește casele părinților și ale bunicilor. Cu toții ne amintim cel puțin o jucărie primită de la Moș Crăciun pe care am prețuit-o din toată inima și care ne-a înseninat zilele copilăriei. Așadar, ce moment mai potrivit își puteau alege reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale pentru a spune povestea „ursulețului militar”, mascota elevilor militari de anul I.

„Ursulețul de pluș este un simbol al iubirii necondiționate, dar mai sugerează și confirmare, siguranță și camaraderie. De mai bine de un secol, de când a fost creat primul ursuleț de pluș din istorie, oamenii se dezvoltă în adulți care păstrează cel puțin o amintire dragă legată de un animăluț pufos de jucărie. Ursulețul de pluș cu uniformă și însemne de elev militar a fost creat cu dragoste, de mama colegului nostru Ștefan Mihai și de iubita acestuia, ca un cadou care să îi amintească de unul dintre cele mai importante momente care îi vor ghida viitorul: depunerea jurământului militar.

Un alt aspect care îl face cu totul și cu totul special pe „ursulețul militar” este faptul că a fost confecționat din vechea uniformă de instrucție a tatălui lui Ștefan, maistru militar de marină și el, trecut acum în rezervă. În acest mod, tatăl i-a predat fiului ștafeta pentru a duce mai departe profesionalismul și devotamentul arătate de el în cadrul misiunilor ce i-au fost încredințate sub drapelul României.

Nu-i deloc de mirare că imediat ce și-a făcut apariția în perimetrul unității, „ursulețul militar” a cucerit inimile tuturor cu aspectul lui viu și colorat atât de familiar. Rapid, jucăria s-a transformat în mascotă și într-un simbol de inspirație nu doar pentru posesorul lui, Ștefan, ci și pentru colegii lui. Haina ursulețului a fost cusută cu atâta pasiune și atenție la detalii, încât în el se vede mândria și sentimentul de patriotism al unei întregi familii, care a transformat serviciul în slujba Patriei într-o tradiție pentru bărbații săi”, au transmis reprezentanții școlii.

Primul ursuleț de pluș a fost creat acum 120 de ani, în America, în urma unei întâmplări petrecute în timpul unei partide de vânătoare la care lua parte președintele american Theodore „Teddy” Roosevelt. Aflat pe un fond de vânătoare din statul Mississippi, președintele american a fost îndemnat să împuște un pui de urs, cocoțat într-o salcie, hăituit de gonacii săi. Vânător înfocat, Roosevelt a refuzat să împuște animalul, pe motiv că modul în care fusese încolțit nu era deloc sportiv. Povestea a avut imediat răsunet, iar un caricaturist a realizat un desen prin care dorea să satirizeze întâmplarea. Caricatura s-a numit „Teddy’s Bear” – Ursul lui Teddy. N-a trecut mult și un cuplu de taxidermiști a realizat un ursuleț de pluș împăiat în ton cu evenimentul. Așa a luat naștere primul ursuleț de pluș, care este păstrat până astăzi într-un muzeu din Statele Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5029 secunde