Prinși la Negru Vodă! Un britanic și un german, călăuze pentru cinci irakieni

184
1
Prinși la Negru Vodă! Un britanic și un german, călăuze pentru cinci irakieni - unbritanicungermani-1440948105.jpg
Au încercat să introducă în țară ilegal mai mulți irakieni, dar au ajuns în spatele gratiilor. 


Ofițerii Gărzii de Coastă au prins, la sfârșitul săptămânii trecute, cinci irakieni care voiau să treacă granița ilegal. Doi bărbați și două femei, dar și un copil minor au fost depistați în timp ce treceau frontiera pe jos, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă. 


Potrivit oamenilor legii, aceștia au încercat să treacă inițial la bordul unui autoturism înmatriculat în Anglia, care era con-dus de un cetățean german, de 48 de ani. La controlul vamal, polițiștii de frontieră au stabilit că irakienii nu au documente care să ateste scopul și perioada pe care o vor petrece în România. Cetățenii străini au fost întorși și întregul grup a ajuns iar în Bulgaria. Bineînțeles că nu re-nunțaseră la ideea de a intra în țara noastră. 


În noaptea de vineri spre sâmbătă, aceștia au fost prinși în timp ce treceau prin zona verde. Verificările oamenilor legii au scos la iveală că ger-manul intrase în România și, împreună cu un britanic, îi ajuta pe cei cinci irakieni să ajungă în țara noastră. Acesta a fost depistat în trafic, pe raza jude-țului Constanța. El a fost reținut de către un echipaj din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Con-stanța. Cazul a ajuns în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 


"În urma finalizării cercetărilor în cauză, procurorul de caz a dispus măsura asiguratorie a sechestrului pentru autovehi-culul folosit de traficanții de migranți și sesizarea, prin rechizitoriu, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare pentru cetățeanul britanic și cel ger-man, sub acuzația de trafic de migranți, faptă prevăzută și sancționată de art. 263, din Codul Penal. Cetățenii irakieni au fost returnați autorităților de frontieră bulgare în data de 28.08.2015, ora 18.00, în baza acordului de readmisie", a de-clarat cms. șef Adrian Burcea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


În urma ședinței de judecată, magistrații Tribunalului Con-stanța au admis propunerea procurorilor și au arestat cele două călăuze. Acestea au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.


Comentează știrea

vaporeanu
3 septembrie 2015
job

Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara ? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar din prima luna,fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele,fara multa bataie de cap!Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3781 secunde