Pentru că nu a avut grijă de cei doi elevi înecați la Eforie

Profesoara Elisabeta Mincior va fi cercetată pentru ucidere din culpă

1098
Profesoara Elisabeta Mincior va fi cercetată pentru ucidere din culpă - cad903182aee05738a8838fd4f24f28e.jpg
Pentru neatenția și iresponsabilitatea de care a dat dovadă, profesoara Elisabeta Mincior ar putea ajunge în spatele gratiilor. Polițiștii au audiat-o și i-au întocmit dosar penal, cadrul didactic fiind cercetat pentru ucidere din culpă. Din păcate, nicio sancțiune sau pedeapsă nu va putea aduce înapoi viețile celor doi copii. Însă ar putea fi învățătură de minte pentru alți profesori care nu înțeleg că în anumite momente au în mână nu doar formarea educațională a copiilor, ci și viața lor.
Profesoara Elisabeta Mincior este responsabilă pentru viața copiilor pe care îi avea în grijă în tabăra de la Eforie Sud, au concluzionat polițiștii constănțeni. Drept urmare, în urma audierilor, femeii i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru continuarea cercetărilor.

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase
Imediat după incidentul de sâmbătă, în urma căruia doi băieți cu vârsta de 13 ani au murit, profesoara a fost audiată de polițiștii din Eforie.
Potrivit declarațiilor date în fața anchetatorilor, femeia a încercat să se disculpe, aruncând vina, cum se putea altfel, pe morți.
Elisabeta Mincior le-a povestit polițiștilor că totul s-a întâmplat într-o clipă de neatenție din partea ei, însă vinovați sunt cei doi băieți care nu au ascultat-o deși ea le-ar fi spus în repetate rânduri că "trebuie să aibă grijă".
Întrebată, totuși, de ce i-a lăsat pe copii să intre în apă deși salvamarii arboraseră pe plajă steagul roșu, ceea ce însemna că valurile erau foarte mari și scăldatul era interzis, profesoara a declarat că ea nu le-a permis să intre în mare și că, înainte de producerea tragediei, cei mici se jucau pe nisip. Atunci, femeia pretinde că și-ar fi luat ochii o clipă de la ei, moment în care cinci elevi au intrat în apă. Copiii au fost luați de val, trei dintre ei reușind totuși să se întoarcă la mal. Adrian Roșu și Mirel Enache nu au mai avut forța de a se lupta cu valurile și au fost înghițiți de mare. Trupul primului copil a fost adus la mal de valuri după patru ore,iar cel de-al doilea a fost descoperit ieri după-amiază de salvamari.
În ceea ce privește faptul că Elisabeta Mincior și-a dus elevii la plajă într-o zonă interzisă, unde fundul mării este stâncos, iar cu-renții foarte puternici, femeia le-ar fi spus oamenilor legii că nu știa că acea porțiune este periculoasă. Acest lucru a fost însă contrazis de salvamari, care au precizat că, doar cu două zile înainte de producerea incidentului, profesoara și-a dus copiii în aceeași zonă, fiind atenționată de salvamari. Mai mult, șeful salvamarilor din Eforie Sud, Nicolae Crușcoveanu, a declarat că unul dintre cei doi băieți decedați sâmbătă a fost salvat în acea zi de la înec, tot în aceeași zonă.
"Am mai salvat un copil zilele trecute care era tot al doamnei profesoare. Femeia asta este iresponsabilă. I-a dus pe copii pe o plajă interzisă, arborasem și steagul roșu, iar ea tot i-a băgat în apă. După ce s-a întâmplat incidentul, am întrebat-o din nou de ce i-a dus acolo, de ce i-a lăsat să intre în apă. Mi-a spus foarte relaxată că nu e vina ei, că băieții nu au vrut să o asculte și au intrat singuri în apă. Este direct vinovată pentru ce s-a întâmplat", ne-a declarat, duminică, Nicolae Cruș-coveanu, șeful salvamarilor.

Închisoare între 2 și 7 ani
Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, profesoara Elisabeta Mincior este cercetată pentru ucidere din culpă, în momentul producerii incidentului fiind direct responsabilă de viața elevilor pe care îi avea în grijă, pe semnătură, în tabără.
Dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Potrivit legii, uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activități, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Copiii și profesoara au părăsit tabăra în toiul nopții
Amintim că un grup de șapte elevi din județul Iași a sosit, la mijlocul săptămânii trecute, în tabără la mare la Eforie Sud, cei mici fiind însoțiți de cinci cadre didactice. Sâmbătă dimineață, doi băieți cu vârsta de 13 ani, aflați în grija profesoarei Elisabeta Mincior s-au înecat, după ce au fost luați de valurile foarte mari și curenții puternici și duși spre larg. Potrivit salvamarilor, cadrul didactic i-a dus pe copii, cu bună știință, pe o plajă in-terzisă, unde fundul mării este pietros iar curenții puternici, și i-a lăsat să intre în apă deși era arborat steagul roșu.
Mai mult, se pare că unul dintre copiii înecați sâmbătă ar mai fi fost salvat încă o dată de salvamari, cu două zile înainte de incident, după ce aceeași profesoară și-a dus elevii pe aceeași plajă periculoasă. Salvamarii spun că încă de atunci i-au atras atenția cadrului didactic, însă femeia nu i-a ascultat, ba ar fi motivat că acolo nisipul era mai fin.
Grupul de copii și profesoara Elisabeta Mincior au părăsit tabăra din Eforie Sud duminică noapte, cu un microbuz, deși plecarea era programată pentru ieri dimineață.

Trupul celui de-al doilea copil, găsit la un kilometru în larg
Ieri după-amiază, salvamarii au găsit și trupul celui de-al doilea băiat, Mirel Enache, care a fost purtat de curenți la o distanță de aproximativ un kilometru în larg față de locul în care s-a înecat.
Trupul neînsuflețit al băiatului a fost transportat la morga Cimitirului Central pentru efectuarea necropsiei, după care va fi preluat de familie și dus la Iași pentru a fi înmormântat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5112 secunde