Profesor, 5 ani de închisoare pentru 800 euro mită. Dorin Cocoș, 2 ani de închisoare, 10 milioane euro mită

184173
9
Profesor, 5 ani de închisoare pentru 800 euro mită. Dorin Cocoș, 2 ani de închisoare, 10 milioane euro mită - profesor-1460738887.jpg
Condamnări incredibile, în România anului 2016. Un profesor care a luat mită la examenul de Bacalaureat din 2014, a primit o pedeapsă aproape dublă de închisoare în comparație cu cel mai mare caz de corupție din România, dosarul Microsoft. "Curtea de Apel Constanța a menținut sentința Tribunalului Tulcea de condamnare a lui Tîrlogeanu Ovidiu Marius la pedeapsa de 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la dare de mită și luare de mită, în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie și august - septembrie, desfășurat în municipiul Tulcea", se arată în comunicatul emis de Direcția Generală Anticorupție. 


Profesorul în cauză, alături de alți colegi cereau sume cuprinse între 400 și 800 de euro, pentru fiecare disciplină, pentru rezolvarea integrală a subiectelor, fie pentru supraevaluarea lucrărilor. Hotărârea este definitivă. Interesant este că, în cel mai mare caz de corupție din România, dosarul Microsoft, pedepsele au fost mai mici decât în cazul profesorilor. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Gheorghe Ștefan, 3 ani de închisoare cu executare, Dorin Cocoș, primind 2 ani de închisoare cu executare, la fel și Gabriel Sandu, 2 ani de închisoare cu executare. Nicolae Dumitru, zis Niro, a ieșit cel mai bine din acest dosar, cu un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentințele nu sunt definitive. 


Comentează știrea

Alma
5 mai 2016
Coruptie: profesor, mita 800€…

Sigur, profesorii sunt muuuuuult mai modesti dpdv financiar, nu poate fi nici mita mare!!!!! Despre ce vorbim?! Despre faptul ca in Romania mafia gulerelor albe este protejata de lege!

andrei
5 mai 2016
intrebare

Pai sa nu injuri sistemul ?

Foxman
5 mai 2016
Justiție

Suntem o nație de nebuni!Acolo , în sentințele alea de doi bani,pute ori corupția.....ori compromisul!

ion
5 mai 2016
nu se poate

Stiu politist care pentru 50 de lei i s.a dat 5 ani cu executare . Incredibil , 50 lei , iar unui gunoi de deputat senator etc pentru zeci si sute de milioane de euro doi ani cel mult . Justitie de rahat

C
5 mai 2016
Dupa ce reguli?

Domnilor, nu va suparati dar care sunt regulile dupa care se judeca in Romania daca o persoana este vinovata sau nu? Dupa marimea mitei? Nu va suparati dar daca educatorii nostri ar fi facut treaba buna din cei care au jefuit in tara in atatea inimaginiabile feluri, daca acei profesori ar fi afisat si invatat niste valori morale mai acatari, poate azi nu am ajunge sa discutam cat de "ne-vinovatii" sunt oamenii pentru ca iau mita... mica!!! Ma bucur ca profesorii aceia sunt in inchisoare, dumneavoastra care nu ati trecut prin iadul liceului romanesc post-epoca-de-piatra habar nu aveti ce chin este sa fii copil sarac si sa mai si ai nefericirea sa gandesti cu mintea ta. Habar nu aveti cate vieti au distrus si calcat in picioare acesti profesori corupti care nu vor da nicidata sansa celor care nu le deschid usa sa faca meditatii sau sa dea mita ...sau ambele. Dati-mi voie sa va spun ca eu cred ca indiferent de cat e suma pe care au furat-o sau sustras-o din buzunarele contribuabililor, toti, absolut toti trebuie sa fie in inchisoare.

Hihi ionescu
6 mai 2016
Pai

Pai da ma .. 800euro/discoplina/elev rezulta ca daca din 200 elevi 50 au dat mita x 4 discipline= 16000euro . O face de 20 ani=160000euro. Si unde e coruptia?? La un profesor care trebuie sa invete elevii etica si moralitate. Per answmbli mai periculos decst cocos.

VietuitorInRomania
10 septembrie 2016
Asa e

Din pacate cazurile in care sunt implicate persoane publice se judeca cu frica (daca ma arde cu persoanele pe care le cunoaste) si atunci e si normal sa rezulte astfel de sentinte dezechilibrate. Sunt cazuri in care sunt implicati romi care primesc cu suspendare tocmai din frica.

Tina
11 septembrie 2016
Semn de intrebare

Imi pare rau ca un profesor, a primit 5 ani de inchisOare Pentru ce???? PentRu niste tembeli cu prea multi bani si siguri de ei.... Nu va mai legati se doctori, profesori. ... Legati va de sistem, ignoranti

Karol
11 septembrie 2016
Dreptate

Dreptatea umbla cu capul spart!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3753 secunde