Programul PATRIOT, analizat într-o întrunire între americani și români, la Capu Midia

94
Programul PATRIOT, analizat într-o întrunire între americani și români, la Capu Midia - xpatriotcapumidia1-1668767525.jpg

Articole de la același autor

Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” a găzduit, miercuri, 16 noiembrie, o întâlnire între factorii de decizie din cadrul Guvernului Statelor Unite ale Americii, reprezentanții Raytheon Missiles & Defense și Lockeed Martin, ai armatei SUA, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene și ai Departamentului pentru Armamente, care a avut ca scop analiza derulării programului PATRIOT România.

În cadrul discuțiilor, a fost abordată și pregătirea tragerilor cu sistemul de rachete PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române planificate pentru anul 2023, care vor avea loc în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. Partenerii americani vor sprijini țara noastră cu asistență și cu necesarul de rachete și ținte pentru exercițiul cu trageri reale.

Sistemele de rachete sol-aer PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române includ rachete de tip PAC-2 GEM-T, PATRIOT Advanced Capability-2 missile, destinate combaterii de tip avion, elicopter, precum și rachete de tip PAC-3 MSE, PATRIOT Advanced Capability-3 missile, destinate luptei antirachetă. România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme PATRIOT aflată în serviciu și testată în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale. Astfel, Forțele Aeriene Române își cresc capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde