"Protest" inedit al poliţiştilor din Europol, astăzi!

245
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, afiliaţi la Sindicatul European al Poliţiştilor - Europol au declanşat, marţi, un protest inedit împotriva inechităţilor salariale din sistem, iniţiind campania de donare de sânge "Donăm o dată şi astfel ajutăm medicii să salveze 3 vieţi", astfel încât să poată lipsi motivat de la serviciu timp de o zi.



"În contextul în care poliţiştii nu au voie să declanşeze 'grevă' conform Legii 367/2022 privind Dialogul social, pentru a atrage atenţia decidenţilor politici asupra inechităţilor salariale din sistem, Europol filiala Mureş organizează o campanie de donare de sânge 'Donăm o dată şi astfel ajutăm medicii să salveze 3 vieţi'. E o formă de protest pe care am pus-o în aplicare prin implicarea activă a tuturor poliţiştilor din IPJ Mureş, prin sincronizarea poliţiştilor la nivelul fiecărui inspectorat, astfel încât aceştia să lipsească motivat de la serviciu pentru o zi. Conform Legii 282/2005 şi HG 1364/2006, persoanele care donează sânge beneficiază printre altele, de o zi liberă plătită (în ziua donării). Semnalele colegilor din ţară până la acest moment sunt în proporţie de 30% la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie sunt de acord să doneze, ceea ce înseamnă între 100 şi 500 de poliţişti la nivelul fiecărei unităţi de poliţie", a declarat presei Daniel Oltean, liderul Europol Mureş, citat de Agerpres.

Între revendicările poliţiştilor se numără eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, acordarea integrală a diferenţelor salariale restante Legii 153/2017, actualizarea normelor legale de hrană şi echipare; actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate la nivelul anului 2009 pentru chirie, calculul sporurilor la salariul de funcţie în plată şi nu la cel din 2009, indexarea şi actualizarea pensiilor militare şi stoparea modificărilor abuzive ale Legii pensiilor militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4561 secunde