Proxenetul "Ecstasy" le păcălea pe fete să se prostitueze, în numele iubirii

1538
5
Proxenetul

Articole de la același autor

Un tânăr de 24 de ani este acuzat că a convins trei tinere, dintre care una minoră, să se prostitueze, promițându-le că se va căsători cu ele, dar că trebuie să strângă bani prin cea mai veche meserie din lume. Individul, poreclit "Ecstasy" pentru că în trecut a făcut trafic cu droguri, a ajuns după gratii. 

Traficanții de persoane nu mai au nevoie să răpească fete de pe stradă, să le sechestreze și să le convingă cu pumnii să practice cea mai veche meserie din lume. În ultimii ani, infractorii au renunțat la violență în favoarea vorbelor de dragoste și promisiunilor de căsătorie pentru a le convinge pe tinere să-și ofere serviciile sexuale. La fel a procedat și Silviu Valentin Bercuță, de 24 de ani, din localitatea constănțeană Stupina.

Tânărul nu se află la prima ceartă cu legea; la 19 ani, el a ajuns în atenția ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, când a fost prins aducând 2.700 de pastile ecstasy din Olanda (de unde și porecla tânărului!), pentru a fi distribuite pe litoral. A fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, dar la sfârșitul lui 2012 a fost eliberat din penitenciar. Nu a stat însă degeaba, ci s-a "reprofilat", obținând venituri din obligarea a trei tinere să se prostitueze.

"Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie 2012 - iunie 2013, cel în cauză a recrutat, cazat și exploatat sexual, în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiului Constanța, trei tinere, dintre care una minoră, și a tras foloase de pe urma practicării prostituției de către acestea, însușindu-și în întregime sumele de bani obținute. Recrutarea se realiza prin intermediul unor anunțuri sau cu oferte de masaj însoțite de numere de telefon de contact și fotografii în pagina electronică a unui cotidian local", au precizat reprezentanții Poliției Constanța.

Pentru a le convinge să-și ofere serviciile sexuale, Silviu Valentin Bercuță le spunea tinerelor că este îndrăgostit de ele și că dorește să se căsătorească. Ba chiar, în cazul uneia dintre ele, a cumpărat inclusiv verighetele.

Mai mult, împreună cu una dintre fete a plecat peste hotare, în Germania și Irlanda, unde a convins-o să se prostitueze în cluburi.

Acuzat de trafic de persoane și proxenetism

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar la începutul acestei săptămâni, ofițerii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au finalizat cercetările și l-au trimis pe Bercuță în judecată, sub acuzația comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Alături de el, în dosar este anchetată și una dintre iubitele lui, Mihaela Geanina Enciu, pentru prostituție. Celelalte două tinere, Viorica Paraschiva Stroe și Elena Iulia Nicolaescu s-au constituit părți vătămate. Dosarul se află în atenția magistraților de la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

noni
10 iulie 2013
cotidian local- adica Cuget Liber

Ca la voi pe site si in ziar e PLIN DE CURVE, de zici ca e job-ul viitorului. Si cat de proasta sa fii sa te indragostesti de un parlit din Stupina, cred ca are o fata de spart borcane. Dar cand o cauti cu lumanarea, asa se intampla, daca tot era indragostit si vroia bunastare, d c nu se prostitua el , marele gigolo, ca tot era cap de familie. PROASTELE PAMANTULUI !!

govo
10 iulie 2013
bula ..

Bai bula e vorba despre telegraf . Da oricum tu esti un retardat si nu ma mai chinui sa-ti explic . Eject

noni
10 iulie 2013
sau Telegraf

Bula, eject, uau, trebuie sa fii tare inteligent...

constantean
10 iulie 2013
concluzie

Si uite asa se poate concluziona ca cetateanul GOVO, este un fin cunoscator al anunturilor de profil si probabil al prestatoarelor. Nu mai posta nimic, sa nu scarbesti chiar pe toata lumea. Da-mi voie sa te ignor....

ggl
10 iulie 2013
...

Unele chiar isi merita soarta...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5068 secunde